Spahettisaus met balletjes 1

Spaghettisaus met balletjes gehakt

Dit recept doet me nog altijd aan vroeger denken!
Bij mijn ouders thuis aten we  regelmatig spaghetti met balletjes gehakt en het was altijd weer een feestje!

Normaal gesproken gebruik ik pastasaus als een manier om groenten bij mijn kinderen naar binnen te krijgen. Door de saus vol te stoppen met kleingesneden paprika, ui, wortel, bleekselderij en courgette eten de kinderen ongemerkt een flinke portie groenten.
In deze spaghettisaus zitten geen groenten…. alleen héél veel gehaktballetjes! Het zal je dan ook niet verbazen dat mijn kinderen hier helemaal gek op zijn!
Normaal gesproken eet ik altijd volkoren pasta, behalve bij deze saus. ‘Witte’ spaghetti  past er gewoon beter bij. Geen supergezond pastagerecht dus, maar wel héél erg lekker en absoluut kidsproof!

Een groene salade smaakt trouwens erg lekker bij dit gerecht. Zo maak je ook meteen het gebrek aan groenten een beetje goed!

 

Spaghettisaus met balletjes gehakt
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6
Ingrediënten:
  • 1 kilo rundergehakt
  • 1 ei
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 200 gram bloem
  • 1,5 liter runderbouillon (van twee tabletten)
  • 2 blikjes tomatenpuree à 140 gram per stuk
  • 1 eetlepel gedroogde oregano of Italiaanse kruiden
Bereiden:
  1. Meng het gehakt met het ei, uienpoeder, paprikapoeder en knoflookpoeder
  2. Draai van het gehakt kleine gehaktballetjes, iets groter dan een knikker
  3. Verhit een beetje boter in een grote hapjespan of braadpan en bak hierin de gehaktballetjes gaar
  4. Haal de balletjes uit de pan en zet even apart
  5. Doe de bloem bij het bakvet van de balletjes en roer goed tot er een dikke pasta (roux) ontstaat. Roer hierbij ook de aanbaksels los
  6. Voeg beetje bij beetje de warme bouillon toe aan de roux en roer telkens tot alle bouillon is opgenomen. Als het goed is krijg je een dikke, gebonden saus. Vindt je de saus te dik, voeg dan wat water toe
  7. Roer de tomatenpuree en de oregano door de saus en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak eventueel nog wat paprikapoeder of chilipoeder toe om de saus wat pittiger te maken
  8. Roer de gehaktballetjes dor de saus en serveer met spaghetti

Spahettisaus met balletjes 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *