Spaghettipompoen met knoflook en peterselie

Heb jij wel eens van spaghettipompoen gehoord?
Ze zijn niet makkelijk te krijgen. Maar mocht je er eentje tegenkomen,  neem hem dan mee. Deze pompoen is absoluut de moeite waard!

De spaghettipompoen dankt zijn naam aan zijn draderige vruchtvlees.
Wanneer de pompoen gaar is, kan je het vruchtvlees los schrapen met een vork. Je krijgt dan een soort pompoen-spaghetti waar je allerlei lekkere dingen mee kunt maken.

spaghettipompoen-met-knoflook-en-parmezaanse-kaas-1
De mogelijkheden voor spaghettipompoen zijn eindeloos. Kijk maar eens op Pinterest voor meer inspiratie.
Eén ding is zeker: deze pompoen ga je vaker tegenkomen op LMF!

Vandaag deel ik een simpel basisrecept dat heel lekker is als bijgerecht of als koolhydraat arme vervanger voor pasta of aardappels.
Als bijgerecht (groente) is dit recept voldoende voor vier personen. Eet je de pompoen alleen met vlees of vis, dan heb je genoeg voor  twee à drie personen.

spaghettipompoen-met-knoflook-en-parmezaanse-kaas-6  spaghettipompoen-met-knoflook-en-parmezaanse-kaas-3

Spaghetti pompoen met knoflook en peterselie
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2-4 personen
Ingrediënten:
  • 1 spaghettipompoen van ca. 2 kilo
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • klontje boter
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • Geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de pompoen over de lengte doormidden
  3. Verwijder de zaadlijsten. Besprenkel de helften met wat olijfolie en peper
  4. Leg de pompoen met de snijkanten naar beneden op de bakplaat en zet voor 45-60 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. De baktijd is afhankelijk van de grootte van je pompoen. De pompoen is gaar als je makkelijk door de schil kunt prikken met de punt van een scherp mes
  6. Laat de pompoen als hij uit de oven komt een paar minuten afkoelen en draai de helften dan om
  7. Gebruik een vork om het draderige vruchtvlees los te schrapen van de schil
  8. Verhit het klontje boter in een grote koekenpan
  9. Fruit hierin de knoflook en sjalot
  10. Voeg de spaghetti pompoen toe en warm even mee
  11. Roer als laatste de peterselie erdoor en serveer met de Parmezaanse kaas

Spaghettipompoen met knoflook en peterselie-4
Heb jij wel eens spaghettipompoen gemaakt?
Of heb je een tip waar je ze kan kopen?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *