Snijbonen met knoflook en lente ui

Als kind hield ik al van snijbonen. Mijn moeder sneed ze altijd zelf met een snijmolen en kookte ze gewoon in water met een beetje suiker. Heerlijk vond ik dat!

Toen ik op mezelf ging wonen heb ik de snijbonen molen van mijn moeder meegenomen. Een oud, groen ding dat ik op het aanrecht moest vastzetten om hem te kunnen gebruiken.
Een paar jaar geleden is die snijmolen kapot gegaan. Om één of andere reden heb ik nooit een nieuwe gekocht en dus ook geen snijbonen meer gegeten.
Tot nu dan. Door het recept uit Heel Holland Stampt 2 kwam ik op het idee om snijbonen eens op een andere manier klaar te maken. Met dit recept als resultaat. Ik heb het nu een paar keer klaargemaakt en het valt hier erg in de smaak!

Snijbonen met knoflook en lente ui 4

Snijbonen met knoflook en lente ui
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 800 gram snijbonen, in stukjes van 1 cm
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • olijfolie
Bereiden:
  1. Blancheer de snijbonen ca. 5 a 6 minuten in kokend water en giet ze af
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook en lente-ui tot de knoflook iets bruin begint te worden
  3. Voeg de snijbonen toe en schep om zodat alles goed door elkaar gemengd wordt
  4. Laat de snijbonen even meebakken tot ze goed warm zijn

Snijbonen met knoflook en lente ui 2