Snelle snack: 3x wraps

Wraps doen het altijd goed bij de borrel of als lunch, maar bij warm weer zijn ze ook heerlijk als avondeten.
Met warm weer zit ik meestal niet te wachten op een zware maaltijd en heb ik er al helemáál geen behoefte aan om achter een heet fornuis te staan! Voor dat soort dagen zijn deze wraps ideaal.
Toen het laatst te warm was om te koken aten we deze wraps als avondeten. Wat (stok)brood, sausjes, olijven en een lekker wijntje erbij en je hebt een heerlijk hapjesdiner!


1. Wraps met  pittige surimi en komkommer
3 x wraps surimiJe hebt nodig:
3 tortilla wraps
300 gram surimi
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel tomatenketchup
ca. 20 druppels tabasco (of naar smaak)
2 lente uitjes, in dunne ringetjes
klein handje sla
1/4 komkommer, in lange repen

Snijd de surimi fijn
Meng de surimi met de mayonaise, ketchup, tabasco en lente ui
Breng op smaak met wat zout en peper
Verdeel het surimi mengsel en vervolgens de sla over de wraps
Leg de komkommerrepen in de breedte op de wraps
Rol de wraps stevig op en snijd in stukken


 

2. Wraps met crème de brie en zongedroogde tomaat3 x wraps brieJe hebt nodig:
3 tortilla wraps
125 gram crème de brie (smeerbare brie)
3 eetlepels pijnboompitjes, geroosterd
6 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
klein handje sla
peper

Besmeer de wraps met de crème de brie
Verdeel de pijnboompitjes, tomaatjes en sla erover en bestrooi met wat peper
Rol de wraps stevig op en snijd in stukken


3. Wraps met ham en mosterd-roomkaas
3 x wraps hamJe hebt nodig:
3 tortilla wraps
1 flinke theelepel grove mosterd
1/2 ui, gesnipperd
100 gram verse roomkaas zonder kruiden (ik gebruikte Philadelphia)
4 plakken ham
klein handje sla

Meng de roomkaas goed met de mosterd en de ui en bestrijk de wraps hiermee
Verdeel de ham en de sla over de wraps
Rol de wraps stevig op en snijd in stukken


TIP: Rol de wraps voor het snijden even in keukenfolie en leg ze een half uurtje in de koelkast om stevig te worden. Daarna zijn ze veel makkelijker te snijden.

3x wraps 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *