Simpele karamelsaus

Ik heb even getwijfeld of ik deze karamelsaus wel moest delen op LMF. Het is zo simpel te maken dat het eigenlijk niet eens een recept te noemen is.
Toch heb ik hem gepost, want hij is gewoon té lekker om niet te delen!

Normaal gesproken ben ik niet zo van de toetjes, maar voor vanille ijs met karamelsaus en nootjes maak ik graag een uitzondering!
Deze saus is in een handomdraai gemaakt en dus ideaal om even snel een lekker toetje op tafel te toveren.
Ik vind de saus warm het lekkerst, vooral met vanille ijs. Door het koude ijs koelt de saus iets af en wordt hij lekker toffee achtig. Echt hémels, vooral met nootjes!

Overgebleven saus kan je in de koelkast bewaren of verwerken in koekjes of een lekkere cake!

karamelsaus 3

Simpele karamelsaus
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6
Ingrediënten:
  • 100 ml slagroom
  • 200 gram zachte karamelsnoepjes (ik gebruikte Lonka fudge)
Bereiden:
  1. Doe de slagroom en de karamelsnoepjes in een steelpannetje
  2. Verwarm op laag vuur en laat de karamelsnoepjes langzaam smelten
  3. Blijf roeren tot de snoepjes in de slagroom zijn opgelost.
  4. Laat de saus iets afkoelen.
  5. Hoe verder de saus afkoelt, hoe dikker hij wordt.

karamelsaus 2