Sesamkoekjes met tahin

Ik heb weer een lekker zoet recept voor jullie!
Deze deze sesamkoekjes zijn gemaakt met tahin, waardoor ze een beetje een nootachtige smaak hebben.
Tahin (sesampasta) gebruik ik eigenlijk alleen voor het maken van hummus.
Ik was nooit op het idee gekomen om het in een zoet recept te verwerken.
Toen ik op een Amerikaanse blog een reept tegenkwam voor zoete koekjes met tahin werd ik dus wel heel erg nieuwsgierig!
Ik heb het recept een beetje aan mijn eigen smaak aangepast en er deze sesamkoekjes van gemaakt.

Laat de koekjes wel goed afkoelen voor je ze van de bakplaat neemt. Als ze net uit de oven komen zijn ze nog te zacht om vast te pakken. Als ze afkoelen worden ze steviger.

sesamkoekjes met tahin 6 sesamkoekjes met tahin 5 sesamkoekjes met tahin 4 sesamkoekjes met tahin 3

Sesamkoekjes met tahin
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 24 stuks
Ingrediënten:
  • 115 gram boter op kamertemperatuur
  • 90 gram bruine suiker
  • 90 gram tahin
  • 1 theelepel vanille extract
  • 185 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 35 gram sesamzaadjes
  • 1 eetlepel kristalsuiker
Bereiden:
  1. Mix de boter en suiker in ca. 3 minuten luchtig
  2. Mix de tahin en het vanille extract erdoor tot je een glad mengsel krijgt
  3. Voeg nu de bloem, bakpoeder en het zout toe en meng op de lage stand snel tot een licht kruimelig deeg
  4. Kneed het deeg tot een bal en wikkel in plasticfolie
  5. Leg het deeg minstens een uur in de koelkast
  6. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  7. Meng de sesamzaadjes met de kristalsuiker
  8. Rol ca. 24 bolletjes van het koekjesdeeg en haal deze door de sesamzaadjes
  9. Leg de balletjes 2,5 cm uit elkaar op de bakplaat
  10. Laat de koekjes in 12-15 minuten gaar worden in de oven
  11. Neem de bakplaat uit de oven en laat de koekjes een minuut of tien afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt. De koekjes zijn erg zacht als ze net uit de oven komen.

sesamkoekjes met tahin 2

Een gedachte over “Sesamkoekjes met tahin”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *