Samosa's met rode biet uit Vlees noch Vis 4

Samosa’s met rode biet en geitenkaas uit Vlees noch Vis

Vorige week vroeg ik welk recept uit Vlees noch Vis jullie het liefst wilden zien op LMF. De meeste stemmen gingen naar de samosa’s met rode biet en geitenkaas en daarom deel ik dat recept vandaag met jullie!

Nu heb ik een beetje een haat-liefde verhouding met filodeeg. Je kan er enorm veel lekkere dingen mee maken, maar ik krijg het altijd maar moeilijk voor elkaar om er iets moois van te maken. Als het niet scheurt dan droogt het wel uit, of de vulling loopt eruit tijdens het bakken.
Ik heb dan ook even overwogen om er gewoon filo rolletjes met rode biet van te maken. Uiteindelijk ben ik toch maar voor samosa’s gegaan en die zijn aardig goed gelukt (al zeg ik het zelf!).
Ze zijn geloof ik wel een stukje kleiner geworden dan de bedoeling was. Het recept heeft het over 10-15 stuks, ik had er zo’n 25. De smaak was er in ieder geval niet minder om. Ze zijn echt heerlijk!

Tip: In dit filmpje laat Sandra van Leukerecepten.nl heel duidelijk zien hoe je handig zelf samosa’s vouwt.

Samosa's met rode biet uit Vlees noch Vis 1 Samosa's met rode biet uit Vlees noch Vis 3

Samosa's met rode biet en geitenkaas uit Vlees noch Vis
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 15 stuks
Ingrediënten:
  • ½ bosje peterselie
  • 150 gram kikkererwten
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 1 grote gekookte rode biet
  • 1 kropje little gem
  • 1 pak filodeeg
  • olie om in te frituren
  • Extra nodig: staafmixer met bijbehorend bakje
Bereiden:
  1. Pluk de blaadjes van de peterselie en laat de kikkererwten uitlekken
  2. Maal de kikkererwten, peterselie en de geitenkaas grof in het bakje van de staafmixer
  3. Snijd de rode biet in blokjes en snijd de little gem fijn
  4. Meng de biet en little gem door het geitenkaas mengsel en rol er balletjes van
  5. Snijd het filodeeg in lange rechthoeken
  6. Leg onderop elke rechthoek een beetje vulling
  7. Maak driehoekjes door het gevulde gedeelte steeds om te slaan. Begin vanuit een hoek met vouwen
  8. Plak het laatste stukje vast door het deeg met water vochtig te maken
  9. Verhit de olie ( of een frituurpan) tot 170 graden en frituur de samosa’s ca twee minuten tot ze goudbruin zijn

Samosa's met rode biet uit Vlees noch Vis 2

cover vlees noch vis
Dit is een recept uit het boek Vlees noch Vis van Estée Strooker.
Vlees noch Vis is verkrijgbaar bij o.a Bol.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *