Saltimbocca met vis

De Italiaanse keuken is veruit mijn favoriet.
Naast homemade tiramisu is Italiaanse Saltimbocca alla Romana  één van de weinige dingen waar je me ’s nachts voor wakker mag maken.

Mijn vader maakte vaak Saltimbocca zoals het hoort.
Met kalfsoester en Italiaanse rauwe ham. Echt zo lekker!
Deze variant met vis is misschien niet helemaal zoals de Italianen het doen, maar smaakt minstens net zo goed!

Je kan het beste stevige witte vis gebruiken.
Tilapia, zeeduivel of kabeljauw zijn prima. Deze zullen  niet uit elkaar vallen als ze gaar worden.
saltimbocca-met-vis-1saltimbocca-met-vis-2

Saltimbocca met vis
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 4 stukken tilapiafilet (of andere stevige witte vis) van ca. 90 gram
  • 8 plakjes rauwe ham
  • 8 blaadjes salie
  • bloem
  • 30 gram roomboter
  • 100 ml witte wijn
  • cocktailprikkers
Bereiden:
  1. Bestrooi de vis met wat peper
  2. Leg op ieder stukje vis twee dubbelgevouwen plakjes rauwe ham
  3. Leg de salie blaadjes bovenop de ham en zet vast met cocktailprikkers
  4. Wentel de vis door de bloem en klop de overtollige bloem weer af. Er hoeft maar een heel dun laagje bloem op de vis te zitten
  5. Verhit wat boter of olie in een koekenpan.
  6. Leg de vis in de pan met de rauwe ham naar beneden en bak tot de ham knapperig wordt, ca. 3 minuten
  7. Draai de vis voorzichtig om en zet het vuur lager. Laat de saltimbocca bakken tot de vis gaar is
  8. Neem de vis uit de pan en zet opzij
  9. Doe de roomboter in de pan en laat op laag vuur smelten.
  10. Zet het vuur hoger en voeg de witte wijn toe
  11. Roer de aanbaksels in de pan los met een houten lepel en laat de wijn inkoken tot een dunne saus
  12. Lepel de saus over de saltimbocca en serveer direct.

saltimbocca-met-vis-4

Bewaren

Bewaren

Bewaren

4 gedachten over “Saltimbocca met vis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *