Romige papardelle met varkenshaas en champignons 3

Romige pappardelle met varkenshaas en champignons

Ik moet het eerlijk toegeven. Deze romige pappardelle is een enorme caloriebom! Room, spek, boter…. het zit er allemaal in. Maar af en toe mag je jezelf toch wel een beetje verwennen?

Ik vond het weer eens tijd worden voor een nieuw pastagerecht. Het is deze romige pappardelle geworden. Lekker luxe met varkenshaas en herfstachtig door de kastanje champignons. Voeg hier roomsaus en Parmezaanse kaas aan toe en klaar is je pan vol comfort food!
Met een knapperig stukje stokbrood en een goed glas wijn erbij heb je echt een goddelijke maaltijd!
Romige papardelle met varkenshaas en champignons 1Romige papardelle met varkenshaas en champignons 4

Romige pappardelle met varkenshaas en champignons
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 20 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 300 ml slagroom
  • 300 gram varkenshaas, in blokjes van 1,5 cm
  • 250 gram pappardelle
  • 75 gram spekjes
  • 250 gram kastanjechampignons, in kwarten gesneden
  • 2 eetlepels gehakte peterselie plus extra voor garneren
  • verse Parmezaanse kaas (voor garneren)
Bereiden:
  1. Zet een grote pan met water op het vuur om straks de pasta in te koken
  2. Verhit wat boter of olie in een sauspan en bak hierin de ui en knoflook even aan
  3. Zet het vuur laag en voeg de boter toe. Laat smelten zonder dat de boter bruin wordt.
  4. Voeg de bloem toe en roer goed door elkaar
  5. Doe scheutje voor scheutje de room erbij. Roer telkens tot de room gebonden is en de saus glad is, zonder klontjes
  6. Breng de saus op smaak met wat peper en zout en zet apart
  7. Doe de pappardelle in de pan en kook volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar
  8. Bak intussen in een grote hapjespan de blokjes varkenshaas in wat boter tot ze mooi rosé zijn. Schep het vlees uit de pan op een bord en dek af met alufolie. Zet apart.
  9. Doe nu de spekjes in de pan en bak ze tot ze beginnen te kleuren
  10. Voeg de gesneden champignons toe en bak tot ze gaar zijn
  11. Roer de roomsaus door de spekjes en champignons en warm even door. Voeg zo nodig wat peper en zout toe.
  12. Voeg nu de varkenshaas en peterselie toe en roer even door
  13. Giet de gare pasta af en roer door de saus
  14. Serveer direct met extra gehakte peterselie en geschaafde Parmezaanse kaas

Romige papardelle met varkenshaas en champignons 2