Rocky road fudge met kerstkransjes

Sinds ik fudge heb ontdekt kan ik er maar geen genoeg van krijgen.
Het is gewoon zo makkelijk te maken en zo vreselijk lekker!

Het leuke van fudge is dat je er van alles in kunt doen.
Eerder maakte ik al fudge met Oreos en Sinterklaas fudge met strooigoed.

Voor deze kerstfudge heb ik drie soorten kerstkransjes gebruikt. Musketkransjes, chocoladekransjes en kerstkoekjes.
Volgende keer doe ik er ook nog schuimkransjes doorheen 🙂
Ook hier geldt: gebruik gewoon wat je lekker lijkt!

De basis voor de fudge is zo gemaakt. Gewoon even de chocola laten smelten in de gecondenseerde melk.
Daarna voeg je gewoon toe wat je lekker vindt of wat je nog in de kast heb liggen.
Noten, gedroogd fruit, snoepjes, popcorn, koekjes, rozijnen… alles kan erin en het is allemaal lekker!
rocky-road-fudge-met-kerstkransjes-1 rocky-road-fudge-met-kerstkransjes-4

Rocky road fudge met kerstkransjes
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 800 gram
Ingrediënten:
  • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk
  • 200 gram melkchocolade
  • 200 gram pure chocolade
  • 300 gram kerstkransjes, musketkransjes en kerstkoekjes
Bereiden:
  1. Bekleed een brownievorm van ca. 20x20 met alufolie of plasticfolie
  2. Verwarm de gecondenseerde melk op laag vuur in een steelpannetje
  3. Breek de chocolade in stukjes en laat smelten in de gecondenseerde melk
  4. Blijf af en toe roeren om aanbranden te voorkomen
  5. Breek intussen de kransjes in stukken en leg een paar stukjes opzij om straks bovenop de fudge te leggen
  6. Neem als de chocolade helemaal gesmolten is de pan van het vuur
  7. Schep de stukjes kerstkrans er snel doorheen en giet de warme fudge in de brownievorm
  8. Strijk glad met een lepel en druk de achtergehouden stukjes kerstkrans bovenop de fudge
  9. Zet de fudge in de koelkast en laat ca. 2 uur opstijven voor je hem in blokjes snijdt

 

rocky road-fudge-met-kerstkransjes-2

Bewaren

Bewaren

Bewaren