collage saladebar

Review: van de Saladebar + recept

24Kitchen bracht eerder deze week twee nieuwe zomerkookboeken voor food lovers uit: Van de BBQ en Van de Saladebar.  Die laatste viel vorige week bij mij op de mat. Tijd voor een review!

In het boek vind je meer dan alleen mooie saladerecepten.
Alle 24Kitchen chefs delen bijvoorbeeld hun saladetips. Voorin het boek staat een overzicht van basisingrediënten die je nodig hebt voor een goede salade. Ook erg handig is een hoofdstuk over het maken van een goede saladedressing. Met deze tips kan je naast de recepten uit het boek ook heel makkelijk je eigen saladerecepten bedenken.
Qua recepten staat er voor iedereen wel wat in. Van slow tot salades ‘on the go’ en van chic tot alledaags. Allemaal met zomerse foto’s om van te watertanden.
Vanaf 7 juli is er bij 24Kitchen trouwens ook een televisieprogramma te zien dat aansluit bij de boeken.

saladebar 1 saladebar 2 saladebar 3

Als je van zomerse salades en lichte maaltijden houdt zou ik je dit boek zeker aanraden. Ik ga er in elk geval veel plezier van hebben!
Ik deel hieronder alvast mijn favoriete recept uit het boek met jullie.

saladebar caesarsalad

Caesarsalade uit Van de Saladebar
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2-4
Ingrediënten:
  • 2 kipfilets
  • extra vergine olijfolie
  • zout en peper
  • 1 teentje knoflook
  • 4 dikke sneetjes wit boerenbrood
  • 1 krop bindsla
  • stukje Parmezaanse kaas van 50 gram
  • voor de dressing:
  • 2 tenen knoflook
  • 3 ansjovisfilets op olijfolie (blikje)
  • 1 citroen
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel mosterd
  • 300 ml zonnebloemolie
Bereiden:
  1. Maak eerst de dressing:
  2. Pel de knoflook en pers uit
  3. Spoel de ansjovisfilets af en dep droog met keukenpapier. Snijd de filets fijn
  4. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit
  5. Meng de eidooiers met de knoflook, ansjovis, mosterd, het sap en de rasp van de citroen
  6. Klop druppelsgewijs de olie erdoor zodat je een stevige dressing krijgt
  7. Pocheer de kipfilets ca. 10 minuten in heet water dat net niet meer kookt
  8. Dep de kipfilets droog en snijd in dunne plakken
  9. Besprenkel de kip met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper
  10. Pel en hak de knoflook en scheur het brood in stukken
  11. Verhit wat olie in een anti aanbakpan en laat de knoflook mee opwarmen in de olie.
  12. Voeg het brood toe en bestrooi met een beetje zout. Bak de croutons rondom bruin en knapperig
  13. Pluk de bladeren van de sla en snijd in grove stukken.
  14. Meng de sla met de dressing en verdeel de kip en croutons over de sla
  15. Schaaf krullen van de Parmezaanse kaas boven de salade

Van de saladebar is vanaf 21 juni verkrijgbaar voor €19,99 bij o.a. Bol.com

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *