Ratatouille op z’n Italiaans

Ratatouille is natuurlijk een Franse klassieker, maar ook een Italiaans tintje past er prima bij!
Zo’n ovenschotel ziet er misschien wel poepie chique uit, maar deze ratatouille maken is echt een eitje hoor!

Zorg gewoon dat je groenten een beetje dezelfde grootte hebben, zodat ze makkelijk in gelijke plakken te snijden zijn.
Maak de plakjes niet te dik, 3 mm is dik genoeg.
Rangschik ze even mooi in de ovenschaal en je gerecht kan de oven in. Easy peasy!

Wij aten de ratatouille met knoflook spaghetti, maar gebakken krieltjes of zelfs rijst smaken er ook prima bij.


Ratatouille op z'n Italiaans
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 500 gram tomaten passata
  • kleine handje verse basilicum
  • 1 eetlepel gehakte verse oregano (of ½ el gedroogde)
  • ½ eetlepel verse tijm (of ¼ el gedroogde)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • mespunt uienpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • snufje cayennepeper
  • 1 aubergine
  • 1 flinke courgette
  • 3 uien
  • 5 á 6 tomaten
  • olijfolie
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Meng de passata met de basilicum, oregano, tijm, knoflook, uienpoeder, paprikapoeder en cayennepeper.
  3. Giet de saus onderin een ovenschaal
  4. Snijd de aubergine, courgette, uien en tomaten in gelijke plakken en zet ze om en om rechtop in de saus tot de ovenschaal vol is.
  5. Bestrijk de bovenkant van de groenten met een beetje olijfolie en bestrooi met peper en (zee)zout
  6. Zet de ratatouille in de oven en laat in ca. 50-60 minuten gaar worden.