Quinoaburgers met spinazie en feta

De laatste tijd kook ik steeds vaker zonder vlees.
Een echte vegetariër zal ik wel nooit worden, maar een paar dagen per week zonder vlees bevalt me eigenlijk helemaal prima.

Quinoaburgers met feta en spinazie

Het leukste van vegetarisch eten vind ik het ontdekken van nieuwe vegetarische recepten.
Een jaar geleden was het bijvoorbeeld nooit bij me opgekomen om quinoaburgers te maken, maar nu zijn ze een van mijn favoriete vegetarische gerechten.
Ze zijn lekker als avondmaaltijd, maar ook als lunch kunnen ze prima.

Quinoaburgers met feta en spinazie

Dit recept is voldoende voor 10 á 12 burgers.
Ze vullen goed, dus als je er een groene salade bij serveert heb je aan drie burgers als avondmaaltijd genoeg.

Quinoaburgers met spinazie en feta
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 10-12 stuks
Ingrediënten:
  • 200 gram ongekookte quinoa
  • 1 rode ui, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 gram feta
  • 100 gram babyspinazie
  • 80 gram havermout
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 4 eieren
  • snuf chilipoeder
Bereiden:
  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat een beetje afkoelen
  2. Hak intussen de spinazie grof en verkruimel de feta
  3. Doe de afgekoelde quinoa in een grote kom, samen met alle andere ingrediënten
  4. Meng alles zorgvuldig door elkaar en zet het mengsel ongeveer een half uurtje in de koelkast zodat het iets steviger wordt
  5. Vorm met je handen burgers van het quinoa mengsel. Als het goed is kan je er ca. 10-12 burgers uithalen. Als de burgers makkelijk uit elkaar vallen, voeg dan wat extra paneermeel toe
  6. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en bak de burgers op middelhoog aan weerskanten bruin en knapperig
  7. Draai ze voorzichtig om zodat ze niet uit elkaar vallen (een spatel is erg handig!)
  8. Lekker met een groene salade erbij!

Quinoaburgers met feta en spinazie

Bewaren

Bewaren

Bewaren