Quinoa met kip, spinazie en champignons

Quinoa is hot. Iedereen eet het, of zo lijkt het tenminste.
Toch had ik tot een paar dagen geleden nog nooit quinoa gegeten.
En een foodblogger die niet weet hoe quinoa smaakt, dat kan natuurlijk niet!
Het was hoog tijd voor een quinoa-experiment.

Op Pinterest zijn talloze quinoa recepten te vinden.
Ik heb er paar samengevoegd en er mijn eigen draai aan gegeven.
Resultaat: een erg lekker gerechtje met een Mediterraan tintje.
Quinoa-experiment geslaagd!

Tip: voor een vegetarische versie kan je de kip achterwege laten en wat meer champignons en spinazie toevoegen.

Quinoa met kip, spinazie en champignons - Lovemyfood

Quinoa met kip, spinazie en champignons
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 150 gram quinoa
  • 2 kipfilets
  • mespuntje uienpoeder, knoflookpoeder en paprikapoeder
  • 3 theelepels gedroogde oregano
  • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • 75 gram zongedroogde tomaatjes, in reepjes
  • 1 handje pijnboompitten, even geroosterd in een droge koekenpan
  • 3 handen verse spinazie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 lente uitje, in ringetjes gesneden
Bereiden:
  1. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Snijd intussen de kipfilet in blokjes en kruid met de uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en 1 theelepel van de oregano
  3. Verhit een klein beetje olijfolie in een hapjespan en bak de stukjes kip hierin gaar. Neem uit de pan en zet opzij
  4. Verhit nog een scheutje olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook even aan
  5. Voeg de champignons toe en laat bakken tot ze bruin beginnen te worden
  6. Doe de spinazie erbij en schep een paar keer om tot de spinazie begint te slinken
  7. Voeg de zongedroogde tomaatjes, quinoa, gebakken kip, pijnboompitjes en de rest van de oregano toe en schep alles goed door elkaar
  8. Roer de olijfolie en citroensap samen tot een dressing en schep door de quinoa.
  9. Breng op smaak met peper en zout en garneer met ringetjes lente-ui

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren