Comfort food: Quesadilla met tonijn

Quesadilla’s; op Pinterest en Amerikaanse blogs zie je ze regelmatig voorbijkomen.
Van gezonde, slanke versies met avocado en kip tot hele maaltijd quesadilla’s of zelfs zoete variaties met nutella en marshmallows!

Quesadilla’s zijn de ultieme comfort food!
De lekkerste ingrediënten in combinatie met veel gesmolten kaas doen je het water in de mond lopen.
Deze quesadilla met tonijn is hier een goed voorbeeld van!
Makkelijk en snel te maken, budget vriendelijk, maar vooral hééél erg lekker!
Echt een lunchgerecht om eens even lekker voor te gaan zitten!

quesadilla 2

Quesadilla met tonijn
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2
Ingrediënten:
  • 2 grote wrap tortilla’s
  • 1 blikje tonijn op water (uitlekgewicht 150 gram)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • Tabasco (ca. 10 druppels)
  • ½ groene paprika, in kleine blokjes
  • 4 plakjes cheddar smeltkaas
  • Peper/zout
Bereiden:
  1. Meng de tonijn met de tomatenpuree en tabasco
  2. Leg een wrap tortilla in een droge koekenpan
  3. Verdeel de tonijn over de tortilla
  4. Verdeel de paprikablokjes over de tonijn
  5. Bedek met de plakjes cheddar. Laat langs de randen ca. 2 cm vrij in verband met het uitlopen van de kaas
  6. Bedek het geheel met de tweede tortilla.
  7. Bak de quesadilla op laag vuur ca. 5 minuten aan beide kanten tot de kaas gesmolten en de tortilla knapperig is.
  8. Draai de quesadilla na 5 minuten om met behulp van en plank of een groot pannendeksel