Pompoenpasta met pancetta en salie

Een tijdje geleden deelde ik een recept voor pompoenpuree.
Ik heb toen anderhalve kilo puree gemaakt, en deze lag nog steeds in mijn vriezer…. Het is dus hoog tijd voor een receptje met pompoenpuree!

Met deze pompoenpasta zet je gegarandeerd een succesrecept op tafel!
De pompoensaus is lekker romig en heeft een mooie, diepgele kleur.
De zoute smaak van de pancetta en de Parmezaanse kaas combineert perfect met de zoete pompoen.
Deze pasta is een plaatje op je bord en hij smaakt ook nog eens heerlijk!

In plaats van pancetta kan je ook prima spekjes gebruiken.
Voor een vegetarische variant kun je de pancetta ook helemaal weglaten, voeg dan wel iets meer zout toe.

Pompoenpuree is goed zelf te maken (recept), maar het is ook in blik te koop bij de supermarkt (o.a. Lidl).

Pompoenpasta met pancetta en salie
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 150 gram pancetta in plakjes
  • 400 gram penne (pasta)
  • 1 uitje, fijn gesnipperd
  • 1 eetlepel salie, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 500 gram pompoenpuree
  • 200 ml kookroom
  • 100 ml melk
  • Snufje nootmuskaat
  • 1 theelepel bouillonpoeder (of half bouillonblokje)
  • 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt (plus extra voor garnering)
  • Olijfolie
Bereiden:
  1. Snijd de plakjes pancetta in reepjes en bak in een koekenpan tot ze knapperig beginnen te worden
  2. Laat de pancetta uitlekken op een velletje keukenpapier
  3. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
  4. Verhit intussen een scheut olijfolie in een grote hapjespan
  5. Fruit hierin de ui en de knoflook op laag vuur tot de ui glazig wordt
  6. Voeg de salie toe en bak even mee
  7. Voeg de pompoenpuree, kookroom, melk, nootmuskaat en bouillonpoeder toe en laat ca. 5 minuten zachtjes doorkoken
  8. Breng de saus op smaak met peper en zout
  9. Giet de pasta af en roer samen met de Parmezaanse kaas en de gebakken pancetta door de saus
  10. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas

Pompoenpasta met pancetta en salie 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *