Pompoen currysoep

Door het herfstweer van afgelopen week kreeg ik zin om weer eens pompoensoep te maken.
Ik was van plan dezelfde pompoensoep te maken als altijd. Gaandeweg heb ik het recept toch aangepast met als resultaat een heel nieuw recept voor pompoen currysoep!

Heel veel heb ik niet aan het oude recept veranderd. Ik heb in eerste instantie alleen wat currypoeder en komijn toegevoegd om de soep wat meer pit te geven. Om hem wat romiger te maken heb ik er op het laatst wat kokosmelk doorheen gedaan.
Om de soep extra lekker te maken kun je hem serveren met wat geroosterde pompoenpitten, een scheutje kokosmelk en een in ringetjes gesneden lente uitje.

Ik vind het lekker om een combinatie van één blokje kippenbouillon en één blokje groentebouillon te gebruiken. Wil je de soep helemaal vegetarisch houden? Gebruik dan twee blokjes groentebouillon.

pompoen currysoep 4 pompoen currysoep 3

Pompoen curry soep
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 8
Ingrediënten:
  • 1 kilo pompoenblokjes
  • 1 kleine winterwortel, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • stukje gember van ca. 1,5 cm, gesnipperd
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 1 eetlepel hot curry poeder
  • ½ eetlepel komijnpoeder
  • 1 liter groente- of kippenbouillon, van twee tabletten
  • 150 ml kokosmelk
Bereiden:
  1. Verhit wat olie in een grote (soep)pan
  2. Bak de pompoen, winterwortel, bleekselderij, ui, knoflook en gember even aan
  3. Voeg de kruiden toe en bak een paar minuten mee
  4. Voeg de bouillon toe en laat ca. 25 minuten koken tot de pompoen helemaal zacht is
  5. Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer
  6. Roer de kokosmelk door de soep en breng op smaak met peper en zout

 

pompoen currysoep 2

Een gedachte over “Pompoen currysoep”

Reacties zijn gesloten.