Pizza met pompoen, geitenkaas en rauwe ham

Er komt hier met enige regelmaat een diepvries pizza op tafel, gewoon omdat het zo makkelijk en snel is.
Toch is zelf pizza maken gewoon het allerlekkerst.

Er gaat niets boven zelfgemaakt pizzadeeg, maar voor een doordeweekse dag is dat nog best een hele klus.
Daarom gebruik ik graag kant en klaar pizzadeeg en dan het liefst van Tante Fanny.
Voor deze pizza heb ik spelt pizzadeeg gebruikt, maar een andere soort kan ook prima.

Het is een echte herfstpizza geworden.
Geitenkaas en pompoen is een superlekkere combi met de rauwe ham.
De walnoten en rucola geven er een nootachtig tintje aan.
Al met al een echte topper die zeker de moeite waard is om eens te proberen!

pizza-met-pompoen-een-geitenkaas-4pizza-met-pompoen-een-geitenkaas-3

Pizza met pompoen en geitekaas
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2 personen
Ingrediënten:
  • 1 verpakking kant en klaar pizzadeeg (ik gebruikte Tante Fanny)
  • olijfolie
  • 150 gram pompoenblokjes van ca. 1x1 cm
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 1 kleine rode ui, in halve ringen
  • 10 salie blaadjes
  • klein handje verse oregano
  • 4-6 plakjes rauwe ham
  • Handje walnoten
  • Handje rucola sla
Bereiden:
  1. Verwarm de oven op 220 graden
  2. Breng in een pan een laagje water aan de kook en laat de pompoenblokjes ca. 2 minuten koken
  3. Giet af en zet opzij
  4. Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat en bestrijk met olijfolie
  5. Verkruimel de kaas en verdeel over de pizzabodem
  6. Snijd of scheur de salie en oregano blaadjes grof en strooi over de kaas
  7. Verdeel nu de ui en pompoen over de pizza en als laatste de plakjes rauwe ham
  8. Schuif de pizza in de oven en laat hem in ca. 15-18 minuten gaar worden
  9. Rooster intussen de walnoten in een droge koekenpan en hak ze grof
  10. Neem de pizza uit de oven
  11. Verdeel er de rucola, walnoten en eventueel wat extra plakjes rauwe ham over
  12. Besprenkel met wat olijfolie en serveer

pizza-met-pompoen-een-geitenkaas-2

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *