Pizza caprese

Ondanks dat de herfst voor de deur staat wilde ik op de valreep nog een lekker zomers gerechtje met jullie delen!
Deze pizza caprese is heel eenvoudig te maken met kant en klaar pizzadeeg.

Je kunt natuurlijk zelf pizzadeeg maken, maar als je in weinig tijd een homemade pizza op tafel wilt zetten is kant en klaar pizzadeeg wel zo makkelijk.
Zelf gebruik ik graag het pizzadeeg van Tante Fanny.  Dat is verpakt als handige rol met het bakpapier er al omheen. Je hoeft het dus alleen even uit te rollen op een bakplaat en te beleggen met wat jij lekker vindt. Bij het deeg zit ook een potje hele lekkere tomatensaus die je als basis voor je pizza kunt gebruiken. Handig dus!

De pizza wordt extra lekker door er balsamico siroop overheen te sprenkelen. Wanneer de siroop afkoelt wordt hij dik en stroperig. Voor je de siroop over de pizza sprenkelt kan je hem even verwarmen om hem weer vloeibaar te laten worden

Hoe lang de pizza in de oven moet is per oven verschillend. Het hangt er ook vanaf waarmee je de pizza belegt. Deze pizza was bij mij in 15 minuten precies goed.

pizza caprese 4 pizza caprese 3 pizza caprese 5

Pizza caprese
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2-3
Ingrediënten:
  • 1 rol koelvers Tante Fanny pizzadeeg (400 gram)
  • 200 gram mozzarella
  • 1 bakje cherry tomaten (250 gram)
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 30 ml balsamicoazijn
  • 1 theelepel suiker
  • handje gescheurde basilicumblaadjes
  • olijfolie
Bereiden:
  1. verwarm de oven voor op 220 graden
  2. rol het deeg uit op een bakplaat
  3. verdeel de bijgeleverde tomatensaus over het deeg (ik gebruik ¾ van het potje), maar laat ongeveer 1 cm van de randen vrij
  4. snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over het pizzadeeg
  5. halveer de tomaatjes en verdeel over de pizza
  6. strooi de pijnboompitten over de pizza en besprenkel met olijfolie, peper en wat grof gemalen zeezout
  7. bestrijk de randen van het deeg met olijfolie
  8. laat je pizza in ca. 15-20 gaar worden in de oven
  9. maak intussen de balsamico siroop door de balsamicoazijn met de suiker in een steelpannetje te doen en op laag vuur te laten inkoken tot ongeveer de helft (ca. 3 minuten)
  10. haal de pizza uit de oven en strooi de gescheurde basilicumblaadjes erover
  11. besprenkel met de balsamico siroop en serveer direct

pizza caprese 2

Een gedachte over “Pizza caprese”

Reacties zijn gesloten.