Pittig geroosterde pompoen

Met pompoen kun je zo veel lekkere dingen maken!
Ik maak regelmatig pompoensoep of pastasaus met pompoen, maar ik wilde het ook wel eens als bijgerecht proberen.

Pompoen roosteren in de oven is heel simpel en super lekker!
Door het zoete van de pompoen en de honing te combineren met pittige chili vlokken krijg je een hele lekkere combinatie.
Als je van echt pittig houdt kan je ook nog een snufje cayennepeper toevoegen.

pittig geroosterde pompoen 6 pittig geroosterde pompoen 1

Pittige geroosterde pompoen
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • ca. 800 gram pompoenblokjes (1,5x1,5 cm)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ theelepel gedroogde chili vlokken
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ¼ theelepel uienpoeder
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ½ eetlepel honing
  • ½ eetlepel appelciderazijn
  • grof zeezout, naar smaak
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Doe de pompoenblokjes in een grote schaal of kom en voeg de knoflook, chili vlokken en de kruiden toe
  3. Meng in een schaaltje de olijfolie, honing en appelciderazijn. Voeg toe aan de pompoen en meng door elkaar
  4. Verspreid de pompoenblokjes over de bakplaat en bestrooi met een beetje zeezout
  5. Laat de pompoen in ca. 20-25 minuten gaar roosteren in de oven. Schep halverwege even om

pittig geroosterde pompoen 2

Een gedachte over “Pittig geroosterde pompoen”

Reacties zijn gesloten.