Pitabroodje met slanke eiersalade

Eiersalade is heel makkelijk zelf te maken. En zelfgemaakt is stukken lekkerder dan eiersalade uit de supermarkt!

Ik maak graag zelf eiersalade. Meestal met mayonaise of crème fraîche. Maar nu had ik een restje Griekse yoghurt in de koelkast staan dat op  moest, dus heb ik dat gebruikt. Resultaat: een lekkere frisse en slanke eiersalade!
De hoeveelheden in dit recept zijn genoeg voor drie maaltijd pita’s of vier á vijf gewone pitabroodjes (een gewoon broodje of een wrap is natuurlijk ook heel erg lekker!)

Je kan de salade prima van tevoren maken en bewaren in de koelkast. De cherry tomaatjes en avocado kan je er het beste pas aan toevoegen vlak voor je de salade serveert.

Pitabroodjes met skinny eiersalade 1 Pitabroodjes met skinny eiersalade 3

Pitabroodje met skinny eiersalade
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 4 pitabroodjes
  • 6 eieren, hardgekookt en afgekoeld
  • 1 flinke stengel bleekselderij, kleingesneden
  • 2 lenteuitjes, in dunne ringetjes
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 3 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • snufje knoflookpoeder
  • 1 grote avocado, in stukjes
  • 8 cherry tomaatjes, gehalveerd
  • Tuinkers, voor garneren
Bereiden:
  1. Bak de pitabroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Doe de eieren in een kom en prak grof met een vork
  3. Voeg de bleekselderij, lente ui, bieslook, yoghurt, knoflookpoeder en mosterd toe en meng alles goed door elkaar
  4. Schep de avocado en cherry tomaatjes door de eiersalade en breng op smaak met peper en zout
  5. Vul de pitabroodjes met de eiersalade en garneer met de tuinkers

Pitabroodjes met skinny eiersalade 2

Een gedachte over “Pitabroodje met slanke eiersalade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *