Pita pizza’s met courgette en feta

Pita broodjes zijn voor meer te gebruiken dan alleen shoarma.
Dat blijkt wel uit dit recept voor heerlijke pita pizza’s met courgette en feta!

Pita broodjes als kant en klare pizza bodem! Wat een uitvinding!
Je kunt ze, net als een pizza, beleggen met alles wat jij lekker vindt.
Ik heb voor dit recept gekozen voor een vegetarische variant met courgette en feta, maar de mogelijkheden zijn eindeloos!
Denk bijvoorbeeld eens aan pita pizza met tonijn, rode ui en kappertjes! Of met pesto, rauwe ham en mozzarella! Hmmmmm!!

Pita pizza’s zijn zo gemaakt en heerlijk als lunch, avondmaaltijd of gewoon als lekker tussendoortje.
Eet je ze als avondmaaltijd, ga dan uit van twee à drie pita pizza’s per persoon.
Pita pizza met courgette en feta 3

Pita pizza's met courgette en feta
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 stuks
Ingrediënten:
  • 2 pita broodjes
  • Ca. ½ courgette
  • 6 eetlepels gezeefde tomaten of tomatenketchup
  • Mespunt knoflookpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 100 gram feta
  • 2 eetlepels pijnboompitten
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Halveer de pitabroodjes door ze open te snijden
  3. Leg de vier pita helften op een met bakpapier bedekte bakplaat
  4. Roer de oregano en knoflookpoeder door de gezeefde tomaten en bestrijk hiermee de pita broodjes
  5. Snijd de courgette in dunne plakjes van ca. 2-3 mm dikte
  6. Leg op elk pita broodje 3 plakjes courgette
  7. Verkruimel de feta en verdeel over de vier pita’s
  8. Strooi over elke pita een halve eetlepel pijnboompitten en wat versgemalen peper
  9. Bak de pita pizza’s in ca. 10-12 minuten gaar in de oven

Pita pizza met courgette en feta 2