Zelf ovengedroogde tomaatjes maken

Hou jij ook zo van zongedroogde tomaatjes? Ik heb altijd wel een potje in de koelkast staan.
Onder het motto ‘zelfgemaakt is beter’ ben ik aan de slag gegaan om mijn eigen ovengedroogde tomaatjes te maken en dat bleek echt super simpel te zijn!
Je hebt eigenlijk alleen tomaatjes nodig, wat olijfolie en een oven.
En een beetje geduld, want het duurt wel even voor ze klaar zijn!

Wanneer de tomaatjes zijn afgekoeld kan je ze verwerken in je sla, tapenade, pastasaus, of ze gewoon bij de borrel eten. Op een broodje met kaas zijn ze trouwens ook erg lekker!

Wil je de ovengedroogde tomaatjes wat langer bewaren? Doe ze dan in een afsluitbaar potje en bedek ze met olijfolie.
Om er een extra lekker smaakje aan te geven kan je ze ook een nachtje laten marineren in olijfolie met wat knoflook, kruiden of chili vlokken.

Voor een flinke pot ovengedroogde tomaatjes heb je ongeveer 500-750 gram tomaatjes nodig. Na het drogen blijft er ongeveer een kwart van het volume over.

ovengedroogde-tomaatjes-1 ovengedroogde-tomaatjes-3

 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Ingrediënten:
  • 750 gram snoeptomaatjes
  • olijfolie
  • zeezout
Bereiden:
  1. verwarm de oven voor op 125 graden
  2. Halveer de tomaatjes en leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat
  3. Besprenkel met wat olijfolie en een klein beetje zeezout
  4. Laat de tomaatjes in ca. 2,5-3 uur drogen in de oven

ovengedroogde tomaatjes-4

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Een gedachte over “Zelf ovengedroogde tomaatjes maken”

  1. Lekker!
    Hoe bewaar je ze het beste en hoelang zijn ze dan houdbaar?

    En hoeft de ovendeur niet op een kier open te staan? (ik dacht dat ik dat wel eens in andere recepten had gezien, maar met mijn oven is dat niet mogelijk).

Reacties zijn gesloten.