Oosterse marinade

Eindelijk begint de lente nu dan toch door te zetten. De temperatuur stijgt en de zon laat zich weer zien…. Het is weer tijd om de barbecue aan te steken!

Met deze simpele Oosterse marinade maak je kip, varkensvlees of vis extra lekker. Niet alleen op de barbecue, maar ook gewoon uit de pan of op de gourmetplaat. Het recept is voldoende voor ongeveer 500 gram vlees of vis.
Doordat er kaneel in de marinade zit krijgt je vlees of vis een  een extra bijzondere smaak.
Omdat er bij mij twee jonge kinderen mee eten houd ik de marinade altijd wat milder. Wil je het wat pittiger? Voeg dan een beetje sambal aan de marinade toe.

oosterse marinade 3

Oosterse marinade
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Ingrediënten:
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel worcestersaus
  • ½ theelepel vissaus
  • 1 koffielepel van de volgende kruiden: komijnpoeder, gemberpoeder, uipoeder en knoflookpoeder
  • ½ koffielepel kaneel
  • eventueel sambal naar smaak
Bereiden:
  1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar
  2. Doe ca. 500 gram kip, varkenshaas, varkensfilet of stevige witte vis in een kom en giet er de marinade overheen
  3. Schep door elkaar zodat de marinade het vlees volledig bedekt en laat minimaal 2 uur in de koelkast marineren

oosterse marinade 2