Nacho cheese dip 3

Homemade nacho cheese dip

Deze warme nacho cheese dip is een echte must try! Heerlijk comfort food voor op een koude winteravond!

Op Pinterest had ik al vaak nacho cheese dip voorbij zien komen. Het leek me super lekker, dus het stond al een tijdje op mijn culinaire to-do lijstje.
Vorige week gingen we met de kinderen naar de bioscoop. Normaal neem ik een bak popcorn, maar deze keer ging ik voor nacho’s. Met cheese dip natuurlijk! Helaas viel deze dip erg tegen. Er zat zo’n chemisch smaakje aan dat ik het niet eens helemaal opgegeten heb.
Nu werd het toch tijd om zelf aan de slag te gaan en een cheese dip te maken die wél lekker is. En dat is gelukt!

De dip is vrij dik. Als je hem liever iets dunner wilt kan je gewoon wat meer melk gebruiken.
Je kan de dip het beste warm serveren. Als hij afkoelt wordt hij al snel te dik.

Nacho cheese dip 4 Nacho cheese dip 1

Homemade nacho cheese dip
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Ingrediënten:
  • 50 gram boter
  • 4 eetlepels bloem
  • 250 ml melk
  • 200 ram cheddarkaas, geraspt
  • 1 theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel tabasco
Bereiden:
  1. Laat de boter smelten in een steelpannetje zonder bruin te worden
  2. Voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot een glad papje
  3. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en roer telkens tot de melk is opgenomen door de saus
  4. Voeg de geraspte kaas toe en blijf zachtjes roeren tot de kaas gesmolten is en de saus glad is
  5. Roer de cayennepeper en de tabasco door de dip
  6. Serveer met nacho chips

Nacho cheese dip 2

2 gedachten over “Homemade nacho cheese dip”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *