Mozzarella taartje

Eigenlijk maakte ik nooit quiche of hartige taart. Maar sinds ik er in januari twee voor Lucas’ verjaardag maakte ben ik echt een soort quiche-fan geworden!

Met hartige taarten kun je alle kanten uit. Groenten, kip, vis of een combinatie daarvan…. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Het maken van hartige taart hoeft ook helemaal niet veel tijd te kosten. Ik maak het mezelf graag gemakkelijk door kant en klaar bladerdeeg, filodeeg of deeg voor hartige taart te gebruiken. Je kunt natuurlijk ook zelf je deeg maken. Voordeel van zelfgemaakt deeg is dat je een smaakje aan je deeg kunt geven door er kaas of lekkere kruiden aan toe te voegen. Zo kan je de smaak het deeg afstemmen op de vulling die je gebruikt.

Dit mozzarella taartje is een eenvoudig gerechtje, maar wel heel erg lekker! Laat hem even vijf minuutjes afkoelen voor je hem serveert, de vulling zakt dan iets in zodat het taartje er nog mooier uitziet!

mozzarella taartje 3

Mozzarella taartje
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6
Ingrediënten:
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 rode ui, fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • 2 tomaten
  • 125 gram mozzarella, in stukjes
  • Handje basilicumblaadjes, grof gehakt
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Extra nodig: deegroller, kleine taartvorm of springvorm van 18 ca. cm
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 225 graden
  2. Verhit een klein beetje olie of boter in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook even aan. Laat wat afkoelen
  3. Snijd één van de tomaten in blokjes, de andere in plakjes
  4. Klop in een grote kom de eieren los met de room
  5. Voeg de blokjes tomaat, mozzarella, basilicum en het ui-knoflookmengsel toe en meng door elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout
  6. Leg de plakjes bladerdeeg tegen elkaar aan en rol met een deegroller iets uit tot een lap groot genoeg om de bakvorm mee te bekleden
  7. Leg het deeg voorzichtig in de bakvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem
  8. Giet het eiermengsel op het deeg
  9. Leg de plakjes tomaat bovenop het eiermengsel en bestrooi met de pijnboompitten
  10. Zet het taartje in de oven en laat in ca.45 minuten gaar worden.
  11. Neem uit de oven en voor het serveren ca. 5 minuten afkoelen

mozzarella taartje 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *