Monchou taart in een glas

Monchou taart is al jaren één van mijn favoriete taarten.
Mijn probleem met Monchou taart is alleen dat ik het nooit bij één stukje kan laten. Als ik een Monchou taart maak, dan eet ik hem ook op!

Daarom is deze Monchou taart in een glas een perfecte oplossing voor mij. Ik kan de hoeveelheid makkelijk afstemmen op het aantal personen. Zo blijft er tenminste geen halve taart over waar ik niet van af kan blijven!

In plaats van Bastogne koeken kan je ook speculaasjes of biscuitjes gebruiken. En als je het écht lekker wilt maken…. een drupje kersenlikeur door de kersenvulling is ook heel erg lekker!

Snelle monchou taart in een glas 3 Snelle monchou taart in een glas 5

Snelle Monchou taart in een glas
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 150 ml slagroom
  • 100 gram Monchou, op kamertemperatuur
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 40 gram basterdsuiker
  • 8 Bastogne koeken
  • 400 gram kersen taartvulling
  • 40 gram pure chocolade
Bereiden:
  1. Klop de slagroom bijna stijf met de suiker en vanillesuiker
  2. Mix de Monchou door de slagroom tot je een glad mengsel hebt
  3. Verkruimel de Bastogne koeken en verdeel over vier glazen of schaaltjes
  4. Verdeel het Monchou mengsel over de koekkruimels en strijk en beetje glad met de achterkant van een lepel
  5. Schep de kersenvlaai vulling op het Monchou mengsel
  6. Hak de chocolade grof en strooi over de kersen
  7. Laat de glaasjes een half uurtje in de koelkast koud worden voor je ze serveert

Snelle monchou taart in een glas 2

4 gedachten over “Monchou taart in een glas”

  1. Ik ga deze maken als mijn schoonmoeder komt eten, leuk idee om het in een glas te doen. Ik ga glazen potjes kopen bij Xenos aangezien ik helaas geen lege jampotten heb, anders deed ik dat 🙂

    1. Leuk dat je dit recept gaat maken, Angela! Laat je me weten hoe het gelukt is?

Reacties zijn gesloten.