mini quiches met makreel1

Mini quiches met makreel

Deze mini quiches zijn zowel koud als warm super lekker!
Serveer ze als aperitief bij de borrel, als voorgerecht of als onderdeel van een buffet. Succes gegarandeerd!

Voor deze quiches heb ik een mini muffinblik gebruikt voor 24 stuks. Ik had hiervoor 6 plakjes bladerdeeg nodig.
Je kunt het bladerdeeg als het ontdooid is makkelijk uitrollen met een deegroller en er vervolgens ronde vormpjes uitsteken met een koekvormpje of met de bovenkant van een glas.

Door een mini muffinblik te gebruiken krijg je bite-size quiches, ideaal voor bij de borrel of als onderdeel van een buffet.
Wanneer je de quiches als voorgerecht wilt serveren kun je ze beter iets groter maken. Gebruik hiervoor een gewoon formaat muffinblik en maak de plakjes bladerdeeg twee keer zo groot. De oventijd zal dan wel iets langer zijn. De quiches zijn gaar als de vulling gestold is en licht begint te kleuren.

Je kunt de mini quiches ook prima een dagje van tevoren maken. Laat ze na het bakken afkoelen op een rooster en bewaar ze afgedekt in de koelkast.

mini quiches met makreel2

Mini quiches met makreel
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 24 stuks
Ingrediënten:
  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 3 eieren
  • 50 ml melk
  • 100 ml slagroom
  • 1 flinke eetlepel grove mosterd
  • ½ gele paprika, in kleine blokjes
  • Het wit van een kleine prei, in dunne ringetjes
  • 100 gram cheddarkaas, geraspt of in kleine blokjes
  • 2 gerookte makreelfilets, in kleine stukjes
  • Wat bloem, voor het bestuiven van het aanrecht
  • Extra nodig: deegroller, mini muffinblik
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Vet het muffinblik licht in
  3. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol met de deegroller telkens één plakje bladerdeeg uit tot je er twee keer een rondje van ca. 5 cm uit kunt steken.
  4. Vouw het overgebleven deeg samen en rol dit nog eens uit voor weer twee rondjes
  5. Druk de rondjes voorzichtig in het muffinblik
  6. Herhaal dit tot alle plakjes bladerdeeg op zijn
  7. Klop voor de vulling de eieren los met de melk, slagroom, mosterd en wat peper en zout
  8. Roer de paprika, prei, cheddar en makreelfilets doorheen
  9. Verdeel het eiermengsel over de deegbodems in het muffinblik
  10. Bak de mini quiches in ca. 25 minuten gaar
  11. Neem ze voorzichtig uit het muffinblik en laat ze op een taartrooster afkoelen

 

mini quiches met makreel3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *