Mexicaanse wrap lasagne

Lasagne meets chili con carne! Voor deze Mexicaanse wrap lasagne heb ik twee van mijn favoriete gerechten gecombineerd tot één hele lekkere ovenschotel!

Een tijdje geleden vertelde mijn schoonmoeder over een wrap-taart die ze had gemaakt. Echt zo’n leuk idee! Afgelopen weekend heb ik mijn eigen versie gemaakt. Het was zo lekker dat deze Mexicaanse wrap lasagne hier zeker vaker op tafel gaat komen!
De saus is lekker pittig, wat heel lekker combineert met het frisse van de crème fraîche. Door de cheddar smeltkaas wordt de lasagne heerlijk smeuïg.
Dit is ook een ideaal gerecht om je groenterestjes op te maken. Overgebleven paprika, avocado, mais, wortel, ui of prei…. eigenlijk kan je er van alles in verwerken!

Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst. Waarschijnlijk staan de meeste dingen al in je keukenkastje! Deze lasagne is helemaal niet moeilijk te maken en echt de moeite waard!
Ga jij hem proberen? Laat me dan weten hoe hij gelukt is! Ik ben erg benieuwd wat je er van vindt!

Mexicaanse lasagne 3Mexicaanse lasagne 4

Mexicaanse wrap lasagne
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • klein bosje koriander, blaadjes apart en steeltjes fijngehakt
  • 350 gram gehakt
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 250 gram tomatenpassata
  • Blikje kidneybonen (uitlekgewicht ca. 225 gram)
  • 4 grote maaltijdwraps
  • bekertje crème fraîche van 200 gram
  • 6 plakjes cheddar smeltkaas (of twee flinke handen geraspte cheddar)
  • olijfolie
  • ingevette springvorm van 26cm
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Verhit een beetje olijfolie in een grote hapjespan of wok
  3. Bak hierin de paprika, bleekselderij, ui, knoflook en koriandersteeltjes even aan
  4. Voeg het gehakt, chilipoeder, komijn en oregano toe en bak tot het gehakt gaar is
  5. Doe de tomatenblokjes en tomatenpassata erbij. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen
  6. Spoel de kidneybonen af en voeg toe aan de saus
  7. Laat nog 5 minuten op laag vuur door warmen
  8. Breng de saus op smaak met peper en zout
  9. Leg een wrap op de bodem van de ingevette springvorm
  10. Verdeel ⅓ van de saus over de wrap en bestrooi met de helft van de korianderblaadjes
  11. Leg een tweede wrap op de saus en druk iets aan
  12. Verdeel de helft van de crème fraîche over de tweede wrap. Verdeel hierover weer ⅓ van de saus.
  13. Scheur drie plakjes cheddar smeltkaas in stukjes en strooi over de saus
  14. Leg de derde wrap erop en druk weer iets aan
  15. Verdeel de rest van de saus over de wrap en bestrooi met de laatste korianderblaadjes
  16. Leg de laatste wrap op de lasagne en besmeer met de rest van de crème fraîche.
  17. Verdeel de laatste drie plakjes cheddar smeltkaas in stukjes over de lasagne
  18. Laat de lasagne ca. 25-30 minuten bakken in de oven

Mexicaanse lasagne 2

2 gedachten over “Mexicaanse wrap lasagne”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *