Marokkaanse wortelsalade met pistache en granaatappel

Deze wortelsalade is echt een ideaal bijgerecht.
Super simpel te maken en lekker fris.
Perfect voor bij een Marokkaanse maaltijd of de barbecue.

Marokkaanse wortelsalade
Toen mijn schoonmoeder laatst kwam eten heb ik Marokkaanse gehaktballetjes met couscous gemaakt.
Omdat daar niet veel groenten in zit, ging ik op zoek naar een lekker en makkelijk te maken bijgerecht met een Marokkaans tintje.

Op Pinterest staan een heleboel lekkere recepten voor Marokkaanse wortelsalade.
Ik heb er een aantal samengevoegd en er deze eigen versie van gemaakt, die erg in de smaak viel. 😉

Marokkaanse wortelsalade

Marokkaanse wortelsalade
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 1 bos bospeen (ca. 500 gram)
  • 1 rode ui
  • 1 flinke teen knoflook
  • handje koriander
  • handje verse muntblaadjes
  • handje pistachenootjes (gepeld)
  • 40 gram granaatappel pitjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Snufje kaneel
  • ½ theelepel komijn
Bereiden:
  1. Rasp de wortels of schaaf ze in linten met een dunschiller
  2. Snijd de ui in hele dunne halve ringen
  3. Hak de knoflook fijn
  4. Hak de koriander, munt en pistachenootjes grof
  5. Doe de wortels, knoflook, ui, koriander, munt, pistachenootjes en granaatappel pitjes in een grote schaal
  6. Meng de olijfolie met de kaneel en komijn tot een dressing
  7. Doe de dressing bij de salade en hussel alles goed door elkaar
  8. Breng de salade op smaak met wat peper en een beetje zeezout

Marokkaanse wortelsalade

Bewaren

Een gedachte over “Marokkaanse wortelsalade met pistache en granaatappel”

Reacties zijn gesloten.