marokkaanse-gehaktballetjes-met-tomatensaus-2

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Vorige week heb ik een tajine gekocht. Eigenlijk had ik deze gehaktballetjes dan ook in mijn nieuwe tajine willen maken.

Echt iets voor mij om er op het laatste moment achter te komen dat zo’n ding eerst 24 uur in de week moet staan voor je hem kunt gebruiken.

Goed. Een gerechtje uit de tajine komt dus een andere keer. Gelukkig smaken deze Marokkaanse gehaktballetjes ook heel lekker uit een hapjespan!

marokkaanse-gehaktballetjes-met-tomatensaus-4 marokkaanse-gehaktballetjes-met-tomatensaus-3 marokkaanse-gehaktballetjes-met-tomatensaus-1

Ingredienten:

Voor de saus:
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in kleine blokjes
1 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel korianderpoeder
1/2 theelepel paprikapoeder
1/3 theelepel kaneelpoeder
1/3 theelepel kardemom poeder
flinke mespunt cayennepeper
1 eetlepel tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
250 ml runderbouillon (van één tablet)
Handje gehakte verse munt
Handje gehakte verse koriander

Voor de gehaktballetjes:
400 gram slagers rundergehakt
1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 ui, gesnipperd
3 eetlepels paneermeel
1 ei

Maak eerst de saus:

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook even aan

Voeg de paprika toe en schep even om

Doe de kruiden (behalve de munt en koriander) erbij en laat een minuutje meebakken

Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even ontzuren door hem een minuut mee te bakken

Voeg nu de gepelde tomaten en de bouillon toe. Maak de tomaten wat kleiner met een houten lepel zodat ze verder stuk kunnen koken

Laat de saus op laag vuur pruttelen terwijl je de gehaktballetjes maakt:

Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom en kneed alles goed door elkaar.

Draai er met vochtige handen ca. 25 gehaktballetjes van

Leg de balletjes in de saus en doe de deksel op de pan

Laat de balletjes zo 10 minuten zachtjes pruttelen.
Laat de balletjes nu nog even met rust. Ze zijn nog zacht en kunnen uit elkaar vallen als je ze nu gaat omscheppen.

Schep de balletjes na tien minuten voorzichtig om en laat ze nu zonder deksel nog eens tien minuten pruttelen tot ze gaar zijn

Roer vlak voor het serveren de gehakte munt en koriander door de saus.

Lekker met couscous, extra munt en koriander en geschaafde amandelen!

marokkaanse-gehaktballetjes-met-tomatensaus-5

Bewaren

Bewaren

Een gedachte over “Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *