Makkelijke pizzarol

Een goede snack gaat er altijd wel in hier thuis. En dit….. is écht een goede snack! Of lunch, of avondmaaltijd….

Van mijn ouders kreeg ik vorige week een rol pizzadeeg die zij hadden overgehouden. Daar moest ik natuurlijk iets lekkers mee maken!
In Foodies magazine had ik een recept van een pizzarol gezien dat me erg lekker leek. Zij hadden een vegetarische versie met spinazie, mozzarella en pijnboompitten.
Zelf houd ik van pizza met ham en salami, dus heb ik een pizzarol met die ingrediënten gemaakt.

In dit recept gebruik ik pizzadeeg van Tante Fanny’s, daar zit al erg lekkere tomatensaus bij.
Maak je zelf pizzadeeg, of gebruik je een ander merk waar geen saus bij zit? Vervang de tomatensaus dan door gezeefde tomaten met wat Italiaanse kruiden en een beetje knoflookpoeder.

pizzarol 3

Makkelijke pizzarol
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-6
Ingrediënten:
  • Ca. 400 gram kant en klaar pizzadeeg
  • 4 eetlepels tomatensaus of gezeefde tomaten
  • 1ui, gesnipperd
  • 4 plakjes salami
  • 3 plakken ham
  • 75 gram zongedroogde tomaten, uitgelekt en in stukjes
  • 125 gram mozzarella, in stukjes
  • handje basilicumblaadjes, grof gehakt
  • Olijfolie
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Bekleed een bakblik met bakpapier
  3. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig
  4. Rol het pizzadeeg uit en leg op het bakpapier
  5. Besmeer het pizzadeeg de tomatensaus en verdeel vervolgens de gebakken ui erover
  6. Snijd de plakken salami en ham doormidden en beleg het deeg hiermee
  7. Verdeel de zongedroogde tomaatjes, basilicum en de helft van de mozzarella over het deeg
  8. Bestrooi met wat peper en rol het deeg voorzichtig op
  9. Bestrijk de rol met wat olijfolie en verdeel de rest van de mozzarella erover
  10. Laat de pizzarol in 20-25 minuten gaar worden in de oven
  11. Laat de pizzaroleen minuut of vijf afkoelen en snijd dan in plakken

pizzarol 2