Makkelijke kaas-ui broodjes met crème fraîche

Deze kaas ui broodjes zijn heerlijk als lunch of tussendoortje.
Makkelijk te maken, snel klaar en super lekker!
Ze worden het lekkerst als je pittige geraspte kaas gebruikt. Voor deze broodjes heb ik Grana Padano gebruikt omdat ik daar nog een stuk van in de koelkast had liggen, maar je kunt ook prima Pecorino, Parmezaan of oude kaas gebruiken.

Dit is een vegetarisch recept. Wil je er toch graag vlees aan toevoegen?
Roer dan een paar uitgebakken spekreepjes door het crème fraîche mengsel!
kaas-ui broodjes 3

Makkelijke kaas ui broodjes met crème fraîche
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 stuks
Ingrediënten:
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 250 gram crème fraîche
  • 50 gram geraspte pittige kaas
  • 1 ei, losgeklopt
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Meng in een kommetje de crème fraîche met de ui geraspte kaas
  3. Breng op smaak met peper en zout
  4. Verdeel het mengsel over het midden van de plakjes bladerdeeg
  5. Vouw de plakjes dicht en druk de randen stevig aan met een vork
  6. Leg de pakketjes op een licht ingevette bakplaat en bestrijk met het los geklopte ei
  7. Laat de kaas ui broodjes in ca. 20 minuten gaar bakken in het midden van de oven

kaas-ui broodjes 2