Mac ’n Cheese met kip en ham

Deze mac ’n cheese valt niet in de categorie gezond. En al helemaal niet in de categorie slank! Wanneer je op de lijn let kun je dit recept beter overslaan, maar oh, oh, oh wat is dit lekker!

Mac ’n cheese is de ultieme comfortfood. En deze versie met kip is echt goddelijk! Heerlijke macaroni in een romige kaassaus met drie soorten kaas, kipfilet en blokjes ham…. Perfect om op een druilerige dag lekker mee op de bank te kruipen!

Meestal verwerk ik veel groenten in mijn pastasauzen. Op die manier krijgen mijn kinderen ongemerkt toch hun vitamientjes binnen. Maar deze saus vind ik gewoon echt lekkerder zonder groenten!
Wanneer je er toch wat gezonds aan toe wilt voegen zou je er geblancheerde roosjes broccoli doorheen kunnen doen.
Een groene salade smaakt ook erg lekker bij deze mac ’n cheese!

Ik heb nu Cheddar, Emmentaler en en zakje geraspte kaas voor pasta gebruikt voor dit recept, maar je kunt natuurlijk naar eigen smaak kaas uitkiezen.
Voor een pittige saus zou je bijvoorbeeld voor oude kaas of blauwe kaas kunnen kiezen.
Wanneer je van mild en romig houdt kan je er roomkaas doorheen doen.
mac n cheese 3

Mac 'n Cheese met kip en ham
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6-8
Ingrediënten:
  • 2 kipfilets, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 125 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 750 ml melk
  • 150 gram hamblokjes
  • 100 gram geraspte Emmentaler
  • 100 gram geraspte kaas voor pasta
  • 1 pakje cheddar smeltkaas (200 gram)
  • 500 gram macaroni
  • Cayennepeper naar smaak
Bereiden:
  1. Bestrooi de kipblokjes met peper en zout en bak ze een koekenpan gaar
  2. Zet de kipfilet apart
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  4. Verhit in een grote hapjespan een klein beetje boter
  5. Bak hierin de knoflook en ui tot de ui glazig is
  6. Zet het vuur laag en voeg de roomboter toe
  7. Laat de boter langzaam smelten zonder bruin te worden
  8. Voeg als de boter gesmolten is de bloem toe en roer goed tot een roux (dikke saus) ontstaat
  9. Giet nu in gedeeltes de melk erbij en roer goed. Wacht telkens tot de melk volledig is opgenomen in de saus voor je het volgende gedeelte erbij schenkt
  10. Voeg de geraspte kaas aan de saus toe en roer tot de kaas in de saus gesmolten is
  11. Voeg nu de hamblokjes en de kipfilet toe en breng de saus op smaak met peper, zout en wat cayennepeper
  12. Roer de macaroni door de saus en laat nog even door warmen

mac n cheese 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *