Maaltijdsalade met zoete aardappel en sriracha dressing

Deze maaltijdsalade is zo lekker dat ik hem in twee weken tijd drie keer heb klaargemaakt!

Het is wel even een werkje, vooral omdat je best veel dingen tegelijk moet bakken, roosteren en koken.
Maar maak je niet al te druk om je timing. Het geeft niks als niet alles precies tegelijk gaar is, want niet alles hoeft per se warm op je bord te komen.
Deze salade smaakt ook heel erg lekker als hij lauwwarm of zelfs koud wordt geserveerd.

De sriracha-honingdressing is wat deze salade zo onwijs lekker maakt.
Vooral de combi met de zoete aardappel is echt goddelijk!

salade met zoete aardappel en sriracha dressing 5salade met zoete aardappel en sriracha dressing 4

Maaltijdsalade met zoete aardappel en sriracha dressing
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2 personen
Ingrediënten:
  • 2 handjes gemengde sla
  • ½ rode paprika
  • 100 gram haricots verts
  • 2 eieren
  • 1 kipfilet
  • snufje van de volgende kruiden: paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder
  • ca. 175 gram zoete aardappel
  • ¼ komkommer
  • 1 avocado
  • Voor de dressing:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel mayonaise
  • ½ eetlepel srirachasaus
  • ½ eetlepel honing
  • ½ eetlepel citroensap
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet twee pannen water op het vuur
  2. Schil de zoete aardappel en snijd hem in plakjes van ca. ½ cm
  3. Leg de plakjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en wat peper
  4. Rooster de zoete aardappel ca. 20 minuten in de oven, keer de plakjes halverwege
  5. Doe intussen de eieren en de haricots verts in de pannen met kokend water en laat ca. 8 minuten koken. Neem uit de pan en zet apart tot de aardappels klaar zijn.
  6. Bestrooi terwijl de eieren en boontjes koken de kipfilet met de paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder en wat zout en peper
  7. Bak de kip in een koekenpan gaar en snijd in stukken. Zet opzij tot de zoete aardappel klaar is
  8. Verdeel de sla over twee borden
  9. Snijd de paprika in reepjes, de komkommer in halve maantjes en de avocado in plakjes
  10. Meng de sla met een beetje olijfolie, de haricots verts, paprika, komkommer en avocado en verdeel over twee borden
  11. Verdeel de kipfilet, zoete aardappel en de gesneden eieren erover
  12. Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en breng op smaak met wat zout
  13. Sprenkel de dressing over de borden met salade en serveer direct

 

maaltijdsalade met zoete aardappel en sriracha dressing 3

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Een gedachte over “Maaltijdsalade met zoete aardappel en sriracha dressing”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *