Maaltijdsalade met tonijn

De tijd voor stamppotten is weer voorbij!
De lente is in aantocht en voor mij betekend dat altijd lichtere maaltijden. Frisse maaltijdsalades, lekkere soepjes met een broodje en maaltijd-wraps komen hier steeds vaker op tafel wanneer we richting de zomer gaan!

Deze maaltijdsalade is bij ons al jaren favoriet.
We eten hem als hoofdgerecht met wat stokbrood, maar ook wel in kleinere porties als lunch.
Om het en beetje slank te houden heb ik in dit recept olijfolie als dressing gebruikt, maar een beetje mayonaise smaakt ook heel erg lekker in deze salade!

tonijnsalade 3

Maaltijdsalade met tonijn
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 2 zakjes ijsbergsla
  • 1 komkommer, in halve plakjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 2 blikjes tonijn (op water)
  • 2 flinke eetlepels kappertjes
  • 1 ui, in dunne halve ringen
  • 1 bakje cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
Bereiden:
  1. Verdeel de ijsbergsla over vier borden
  2. Verdeel hierover de komkommer en de paprika
  3. Laat de tonijn uitlekken en verdeel over de vier borden
  4. Leg de kappertje op de tonijn e bestrooi royaal met peper en een beetje zout
  5. verdeel de ui ringen over de salades
  6. Garneer met de cherry tomaatjes
  7. Besprenkel voor het opdienen met de olijfolie

tonijnsalade 2