Lunch salade met tonijn en honing-mosterd-dillesaus

Tonijnsalade maakte ik al jaren op dezelfde manier, maar een maandje geleden wilde ik eens iets anders.
Daarom heb ik deze lunch salade met honing-mosterd-dille saus gemaakt voor Paul zijn verjaardag.
Hij viel erg in de smaak bij de visite, dus heb ik het recept uitgewerkt om met jullie te delen.

Het mooie van deze salade is dat hij in een oogwenk op tafel staat.
Je kan hem ook prima een dagje van tevoren maken en een nachtje bewaren in de koelkast.

Ik post de salade nu wel als lunch salade, maar op een toastje of in een wrap bij de borrel is hij ook heel erg lekker!

lunch-salade-met-tonijn-en-honing-mosterd-dille-saus-2 lunch-salade-met-tonijn-en-honing-mosterd-dille-saus-3

Lunch salade met tonijn en honing-mosterd-dillesaus
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 3 á 4 personen
Ingrediënten:
  • ca. 130 gram tonijn uit blik
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ½ theelepel Dijon mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ theelepel worcestersaus
  • handje gehakte verse dille
Bereiden:
  1. Laat de tonijn uitlekken en doe in een kom met de rode ui en de kappertjes
  2. Meng in een bakje de overige ingrediënten voor de saus
  3. Breng de saus op smaak met peper en eventueel wat zout
  4. Giet de saus bij de tonijn en meng goed door elkaar
  5. Laat de salade koud worden in de koelkast voor je hem serveert

lunch salade 5

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Een gedachte over “Lunch salade met tonijn en honing-mosterd-dillesaus”

Reacties zijn gesloten.