LMF’s favorites: 7x winterse stamppot recepten

Oh, ik hou zo van stamppot!
Vooral nu het koud en donker is buiten kan je me niet blijer maken dan met een bord oerhollandse stamppot.

Ouderwetse stamppot boerenkool of zuurkool blijft natuurlijk altijd lekker. Maar de laatste tijd zie ik ook heel veel niet alledaagse stamppot recepten voorbij komen die me ontzettend lekker lijken.
Ik zette 7 originele winterse stamppotjes voor je op een rij:

1. Stamppot met zoete aardappel en Pastinaak
Ik heb nog niet zo lang geleden voor het eerst pastinaak gegeten en sindsdien ben ik fan!
Dit stamppotje van Leukerecepten.nl lijkt me dan ook heel erg lekker!
zoete_aardappel_pastinaak_stampot

2. Vega stamppot met linzen
Stamppot met linzen had ik zelf nooit verzonnen.
Volgens Charlie’s Kitchen is het een goede combi, dus zeker het proberen waard!
Lekker voor een dagje zonder vlees.SAMSUNG CAMERA PICTURES

3. Stamppot met wortel en rode kool
Alleen voor de mooie kleuren zou ik deze stamppot al willen maken!
Deze vond ik op ah.nl.
stamppot-rode-kool-wortel
4. Stamppot met zoete aardappel, kool, zalm en taugé
Ok, hier loopt het water me dus van in de mond!
Zoete aardappel, prei, kool, gember, zalm en taugé. Dit moet haast wel lekker zijn!
Dit stamppotje vond ik op stamppotmaandag.nl, waar overigens nog veel meer lekkere stamppot recepten te vinden zijn.

zoete-aardappelstamppot-met-zalm-kool-pinda-en-tauge
5. Stamppot met spinazie, gerookte kip en brie

Spinazie, brie en kip…. Yes please!!
Het recept vind je op Pietashapjes.nl.spinaziestamppot-met-brie
6. Stamppot rucola met champignons, cashewnoten en pesto
Dit is een ideaal stamppotje voor als je wat minder tijd hebt.
Leonie van gewoonwateenstudentjesavondseet.nl gebruikt instant aardappelpuree, maar ook met echte aardappels is dit recept zo gemaakt!
stamppot_rucola_cashewnoten_pesto_champignons_vega
7. Stamppot spitskool met mosterd en roomkaas
En tot slot een van mijn eigen stamppotjes.
Deze is vooral erg lekker met een stukje vis erbij!
stamppot-met-spitskool-mosterd-en-roomkaas
Genoeg inspiratie voor een winterse maaltijd, lijkt me!
Wat is jouw favoriete stamppot recept?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 gedachten over “LMF’s favorites: 7x winterse stamppot recepten”

  1. Hoi Anneke,
    Ik ben dol op spitskool. Jouw recept klinkt heerlijk!
    Dankjewel voor het delen 🙂

  2. Mijn favoriete stamppot blijft rauwe andijvie, met spekjes en geraspte kaas erdoor. Heerlijk met een stuk braadworst van een goede slager en een flinke lepel jus.

    Maar wat ik ook niet onvermeld wil laten is mijn eigen bedenksel, de exotische spitskoolstamppot.

    Hiervoor heb je nodig ( voor 2 a 3 volwassenen):
    1 zak gesneden spitskool
    500 gram aardappels
    1 zakje gezouten cashewnoten
    1 klein blikje ananas
    Kerriepoeder naar smaak
    Klontje roomboter
    Olie om te bakken

    Werkwijze:

    -Schil de aardappels, snijd ze eventueel kleiner en kook ze in gezouten water gaar.
    – Bak intussen in een droog koekenpannetje de cashewnoten even aan, haal ze uit de pan en hou apart. Laat de ananas uitlekken, vang een beetje van het sap op en snijd in stukjes.
    – Verhit in hetzelfde pannetje en in een wok wat olie en bak in het kleine pannetje de ananas kort aan. Roerbak de spitskool met wat kerriepoeder in de wok tot hij beetgaar is.
    -Giet de aardappels af en stamp ze met de roomboter en het achtergehouden ananassap tot een smeuïge puree.
    – Schep de spitskool, noten en ananas door de puree en warm nog even door indien nodig.

    Eet smakelijk!

    PS op deze manier is de stamppot volledig vegetarisch, gewoon omdat ik dat ook weleens lekker vind. Als ik er toch vlees bij wil eten neem ik wat minder cashewnoten en bak ik er een kip (krokant)schnitzel bij.

Reacties zijn gesloten.