LMF Eetweek: 2017 week 5

En toen was het alweer februari.
De lente komt steeds dichterbij en dat was afgelopen eetweek al goed aan het weer te merken.

Qua eten heb ik weer mijn best gedaan om geen koolhydraten te combineren met eiwitten in verband met mijn maag.  Een vegetarisch weekje dus. Nou ja, tot vrijdag dan  :-).

Maandag 30 januari / Dinsdag 31 januari
Maandag heb ik voor twee dagen zuurkool gemaakt.
Heel erg lekker met onwijs lekkere jus van gesudderde riblappen. De riblappen liet ik dus staan, maar de jus kon ik niet weerstaan.
Helaas kwam ik er zojuist achter dat het SD kaartje niet in de camera zat toen ik foto’s maakte. Geen foto’s dus…

Woensdag 1 februari
Ik was aardig verkouden aan het worden, dus een extra portie groenten was geen overbodige luxe.
Een flink bord in kokosmelk en garam masala gesmoorde broccoli is echt geen straf hoor! Lekker met zilvervliesrijst.

Donderdag 2 februari
Vandaag leek het wel lente in Enschede. Echt zulk lekker weer!
Vanmiddag ben ik lekker met de kinderen gaan wandelen. Zo’n middagje in de buitenlucht knap je echt van op zeg!
Als avondeten hadden we nasi. Gewoon lekker makkelijk met een nasipakket, pindasaus en een gebakken eitje.
Ik had er stukjes gemarineerde kip door gedaan, maar die heb ik er braaf uitgevist en aan Paul gegeven.

Vrijdag 3 februari
Ik was gelukkig weer een stuk opgeknapt, maar na een dag werken was ik toch wel echt moe vandaag.
Koken heb ik dan ook niet meer gedaan. De kinderen aten bij opa en oma, dus daar hoefde ik geen rekening mee te houden.
Voor Paul en mezelf heb ik verse pizza’s gekocht bij Albert Heijn.
Die met warmgerookte zalm en citroenolie is trouwens errug lekker!

Zaterdag 4 februari
Er lag hier al anderhalf jaar een dinerbon in de kast en die hebben we vandaag maar eens opgemaakt.
We zijn gaan eten bij Humphreys in Enschede.
Ze hebben een leuk concept (3 gangen voor €25,-), maar als je van lekker eten houdt zou ik Humphreys ontwijken als ik jou was.
Ik bestelde als voorgerecht een gefrituurde zalmrol die meer leek op een soort in stukjes gesneden zalm-frikandel.

Het hoofdgerecht was iets wat op bouillabaisse moest lijken…

En als toetje nam ik crêpes Suzette, mijn favoriete dessert.
En dit waren ze dan… Niks grand Marnier. Niks geflambeerd. Gewoon kleffe, in de magnetron opgewarmde flensjes met een vreemd sinaasappelsausje en een bolletje ijs.
Na mijn voor- en hoofdgerecht had ik ook beter moeten weten en gewoon een ijsje moeten bestellen.

Zondag 5 februari
De kinderen hebben bij opa en oma gelogeerd. Vanmorgen konden we dus lekker rustig wakker worden.
Eind van de middag waren de kinderen weer thuis en hebben we lekker patat besteld.
Ik ging voor een patat oorlog. Moet kunnen af en toe!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren