LMF Eetweek: 2017 week 26

Het was weer een fijne eetweek!
Ik heb voor het eerst verse tuinbonen gemaakt, kreeg twee erg smakelijke pakketjes in de brievenbus en er kwam eindelijk goede falafel op tafel!

Maandag 26 juni
Na een aantal mislukte pogingen vorige week kon ik vandaag eindelijk de perfecte falafel op tafel zetten.
Ik had een flinke hoeveelheid gemaakt, dus we aten er alleen wat sausjes en rauwkost bij.

Dinsdag 27 juni
Paul had vrij vandaag. Hij bracht de kinderen naar school en nam ook de zwemles voor zijn rekening.
Ik kon dus lekker vroeg naar mijn werk en ik had ook nog een rustige middag.
De kinderen en Paul aten aardappelen, groenten en vlees.
Omdat ik niet veel trek had maakte ik voor mezelf een snel courgettesoepje met een broodje zalm.

Woensdag 28 juni
Er bleef een vriendinnetje van Nynke eten vandaag.
Ik heb een grote pan gehaktballen gemaakt en die gingen er in als koek!
De kinderen kregen er doperwtjes bij en voor Paul en mezelf maakte ik voor het eerst verse tuinbonen. Ik heb ze dubbel gedopt en daarna gewokt met knoflook en een uitje. Wel even een werkje, maar echt de moeite waard.  Zeker voor herhaling vatbaar!

Donderdag 29 juni
Vanmiddag werd er een erg smakelijk pakketje bezorgd.
Hands Off My Chocolate komt met drie nieuwe smaken chocolade en ik mocht ze vast uitproberen. Foodblogger zijn is echt zo vervelend soms!  😉
Alle drie de smaken zijn heerlijk, maar de hazelnoot praline en zeezout was hier veruit favoriet.
Mocht je zelf willen proeven, je kan de chocoladebekers sinds 19 juni vinden in het bonbonschap bij o.a. Jumbo en Marqt.

Vanavond had ik een schoonmaakavond bij de kinderen op school. Het is me niet gelukt om van tevoren te eten, dus toen ik tegen kwart over negen thuiskwam verging ik van de honger.
Gelukkig had Paul teriyaki noodles gemaakt en kon ik direct aanschuiven.

Vrijdag 30 juni
Toen ik uit mijn werk kwam stond er weer een smakelijke verrassing op me te wachten. Van PR bureau Kroon op het Werk krijg ik een paar keer per jaar een foodybox vol met nieuwe producten. Er zaten weer een heleboel leuke dingen in waar ik lekkere recepten mee ga verzinnen!

De kinderen zijn de hele dag bij opa en oma geweest en hebben daar ook gegeten.
Voor Paul en mezelf heb ik pasta pesto met geroosterde tomaatjes en zalm gemaakt.

Zaterdag 1 juli
Nynke had een feestje vanmiddag en daar moesten we vanmorgen nog een cadeautje voor kopen.
Naar de stad dus. Het cadeautje hadden we al vrij snel binnen en daarna zijn we zijn nog even de markt opgelopen voor een verse warme stroopwafel.
Lucas had nieuwe schoenen nodig, dus ’s middags ben ik ook nog even met hem de stad in geweest.
We hebben eerst een tosti gegeten bij Samsam in Enschede. Groot feest, want Lucas’ grote vriend Ruben was er ook.
We hebben gezellig samen geluncht en tegen de tijd dat we de tosti’s op hadden moesten we alweer terug naar auto omdat de parkeermeter verlopen was. Die schoenen heb ik vanmiddag dus maar online besteld 🙂

Na die stroopwafel, tosti en de laatste restjes chocola  had ik niet veel trek meer (ok, ok, ik heb ook nog een koffiebroodje en een magnum gegeten!).
Nynke had al op het feestje gegeten en Lucas zat ook nog vol van zijn tosti.
Koken leek me dus een beetje verspilde moeite. Gelukkig lagen er nog een paar pizza’s in de diepvries.

Zondag 2 juli
Ik ben mijn dag begonnen met een yoga workshop ademhaling en Yoga Nidra. Echt een aanrader voor als je eens helemaal wilt ontspannen.
De rest van de dag liep ik natuurlijk op wolkjes en heb ik niet heel veel nuttigs gedaan. Behalve eten koken dan.
We aten patat met rauwkost en filetlapjes, vakkundig gekruid door Lucas.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 gedachten over “LMF Eetweek: 2017 week 26”

  1. Heerlijk, verse tuinbonen. Daar heb ik lang op gewacht, na asperges,witlof, snijboontjes en bloemkool voor mij de lekkerste groente…. Wok je ze gewoon rauw nadat je ze dubbelgedopt hebt?

    1. Hoi Anneke,

      Ik heb de bonen eerst uit de peul gehaald en daarna een minuut of vijf gekookt.
      Toen de vliesjes eraf gehaald en ongeveer 6 minuten gewokt met knoflook en een uitje.
      Ik vond ze echt heerlijk en ga ze ook zeker vaker klaarmaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *