LMF eetweek: 2017 week 18

De meivakantie zit er weer op. Morgen gaan de kinderen weer naar school en gaan we weer het normale ritme in.
De laatste week van de meivakantie zijn we er een midweek tussenuit geweest in de Ardennen, hebben we maar liefst drie keer pasta gegeten en kreeg Lucas de waterpokken.

Maandag 1 mei
We vertrokken vandaag voor een midweek in de Ardennen.
De eerste avond in België hebben we natuurlijk direct Belgische frieten gehaald. Waarschijnlijk bij de verkeerde friettent, want erg goed smaakten ze niet.

Dinsdag 2 mei
Lucas heeft waterpokken. Gisteren ging het nog prima, maar vandaag heeft hij flinke koorts.
Paul en Nynke gingen vanmiddag zwemmen.
Lucas en ik zijn in ons huisje gebleven. Ganzenborden, hutten bouwen en dutjes doen.

We aten vandaag pasta met tonijn. Normaal gesproken staat deze  pasta in twintig minuten op tafel, maar dat is me vandaag niet gelukt.
Het duurde namelijk even voor ik doorhad hoe de kookplaten in ons keukentje werkten. Nu hou ik best van slowcooking, maar dit was  toch wel een beetje overdreven…

Ik heb er anderhalf uur over gedaan om water voor de pasta aan de kook te krijgen. Gelukkig stond er uiteindelijk wel een heel fatsoenlijk pannetje pasta op tafel. 🙂

Woensdag 3 mei
Lucas voelde zich vanmorgen weer wat beter. We hebben er een dagje uit van gemaakt en zijn naar de grotten van Han geweest.
Echt een aanrader als je eens in de buurt bent!
Er was nog genoeg pasta over van gisteren. Ik heb er een simpele salade bij gemaakt en klaar!

Donderdag 4 mei
Het weer werkte vandaag niet erg mee, dus we zijn bij het huisje gebleven.
Lucas is gelukkig wel weer helemaal opgeknapt. Hij wilde graag midgetgolfen en bowlen, dus dat hebben we gedaan vandaag.

Er werd niet gekookt, maar we hebben Italiaans gehaald.
Op internet had ik gelezen over een hele goede Italiaan in het dorpje waar we zaten. Daar hebben we vandaag pasta pesto en pasta met garnalen besteld.
Echt zoooo lekker!!!

Vrijdag 5 mei / Zaterdag 6 mei
We zijn al redelijk vroeg naar huis vertrokken vanmorgen.
Thuis hebben we de tassen uitgepakt, wasjes gedraaid en boodschappen gedaan.
We aten couscous met geroosterde groenten. Lekker gezond en ook nog meer dan genoeg voor twee dagen.

Zondag 7 mei
Vanmorgen heb ik een paar uurtjes geblogd terwijl Paul en de kinderen bij opa en oma op visite waren.
Vanmiddag zijn we in de tuin aan het werk geweest. Nu hopen dat het snel wat mooier weer wordt!
Voor het avondeten heb ik chili con carne gemaakt die nog in de diepvries lag. Echt heerlijk zo’n voorraadje in de vriezer!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren