LMF eetweek: 2017 week 16

Voor mijn gevoel is deze eetweek echt omgevlogen.
Het was een beetje een hectische week. Mijn blogdagen vervielen deze week door tweede Paasdag en een afspraak op donderdagochtend. Het bloggen moest dus in de avonduren gebeuren.
Verder vertrok Paul zaterdag voor een weekje naar China en werd het een klein beetje zomer in mijn keuken!

Maandag 17 april
Tweede Paasdag was een mooi rustig dagje.
Mijn schoonouders kwamen lunchen en verder hebben we het met z’n vieren gezellig gemaakt.
We hebben een lekkere cake gebakken en voor de lunch maakte ik tomatensoep met balletjes.
Daar bleef  zat van over voor het avondeten.

Dinsdag 18 april
Ik hou er niet van om van om restjes groenten weg te gooien. Er is altijd wel een salade of pastasaus van te maken.
Er lagen wat paprika’s en kip die op moesten. Er lag ook nog sla in de koelkast die niet lang meer houdbaar was.
Ik heb er een salade met gegrilde groenten, kip, tonijn en noten van gemaakt. Erg lekker en niets hoefde de prullenbak in!

Woensdag 19 april
Vandaag aten we weer een keer chili con carne.
Dat was echt al een hele tijd geleden.
Ik heb meteen een flinke pan gemaakt. Er ligt dus ook weer een voorraadje in de diepvries! 😉

Donderdag 20 april
Het weer werkt niet mee, maar ik vind het echt tijd worden voor zomer! Vandaag wilde ik dus een echt zomers gerechtje maken. En dat is gelukt!
Het werd gebakken rijst met ananas, kip en garnalen. Absoluut een blijvertje.
Het recept staat inmiddels online.

Vrijdag 21 april
Vandaag moest ik werken en gingen de kinderen naar opa en oma.
Het plan was om biefstuk te bakken met pasta erbij.
Toen ik uit mijn werk kwam had ik alleen helemaal geen zin meer om nog de keuken in te gaan. En wat is het dan fijn dat er zoiets bestaat als de koelverse pizza’s van Appie!

Zaterdag 22 april
Paul vertrok vandaag voor zes dagen naar China voor zijn werk.
We zijn komende week dus met z’n drietjes thuis.
De kinderen wilden graag pannenkoeken, dus hebben we samen pannenkoeken gebakken.
Ik had nog twee zoete aardappels liggen en koriander en lente-ui van de rijst van donderdag.
Voor mij werd het daarom gepofte zoete aardappels met zure room, koriander en avocado. Helemaal niet erg 😉

Zondag 23 april
We aten biefstuk vandaag. Nou ja, ik at biefstuk. De kinderen kregen worstjes. Met patat en sla. Helemaal prima!

Als toetje hebben we samen een fruitsalade gemaakt met een hele lekkere dressing. Het recept volgt komende week.

Bewaren

Bewaren