LMF Eetweek: 2016 week 47

Eetweek 47 was weer een lekker weekje!
Van homemade boterkoek tot goddelijke risotto en aanschuiven bij mijn ouders.
Verder kreeg ik deze week een voorproefje van de Kerstbox van Allerhande en mocht ik koken met een heel mooi nieuw kaasproduct.
Kortom, een heerlijk eetweekje! Kijk je mee?


Maandag 21 november / Dinsdag 22 november

Vanmorgen had ik een afspraak en moesten er boodschappen worden gedaan.
Daarna was er nog een uurtje over voor ik de kinderen moest ophalen. Precies genoeg tijd om een boterkoek met speculaas te bakken!
boterkoek-met-speculaas-3 Voor het avondeten maakte ik kipkerrie ragout. Altijd een succes hier. Vooral met een berg vers fruit erbij.
Natuurlijk hadden we weer genoeg voor twee dagen.
Dinsdagavond konden we dus zo aanschuiven. Heerlijk hoor, dat vooruitkoken!
2016-wk47-ma-di
Woensdag 23 november:
Vandaag heb ik gewerkt. De kinderen gingen na schooltijd naar mijn ouders.
Mijn moeder vroeg of we wilden mee eten en daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! We kregen gemarineerde varkenshaas en hele lekkere salade met linzen en feta.
2016-wk47-wo
Donderdag 24 november
Vandaag  hoefde ik niet te werken dus werd het een blogdag!

Vorige week heb ik op het All You Need Is Food event in Zaandam kennis gemaakt met Keesmakers.
Zij maken kaas waarin de melkvetten zijn vervangen door plantaardige oliën. Daardoor bevat Kees 50% minder vet en 25% minder zout dan andere kaas.
Een stuk gezonder dus, en net zo lekker als gewone kaas.
Kees is trouwens ook nog lactosevrij. Goed nieuws dus, als je een lactose intolerantie hebt!

De Keesmakers hebben me een proefpakketje opgestuurd en daarmee heb ik een heel lekker lunchgerechtje gemaakt.
Het recept kun je hier vinden.
warm-broodje-met-ham-witlof-en-komijnekaas-3
Paul en de kinderen aten aardappelen, groente en vlees vandaag.
Ik had meer trek in een soepje, dus trok ik een bakje homemade linzensoep uit de diepvries.
2016-wk47-do
Vrijdag 25 november
Vandaag heb ik het makkelijk gehouden en een paar pizza’s in de oven gegooid.
Perfect voor de vrijdagavond!
2016-wk47-vr
Zaterdag 26 november
Het eten was vandaag wel echt een feestje!
Ik maakte risotto met garnalen en witte wijn.
Echt goddelijk! – al zeg ik het zelf. Het recept komt aankomende week online.
2016-wk47-za
Van Allerhande kreeg ik een doos met een voorproefje van de Allerhande Kerstbox.
We mochten het dessert vast uitproberen en dat was absoluut geen straf!
Mocht je de Kerstbox willen bestellen, hij is nog verkrijgbaar tot 19 december. Met het toetje zit het in ieder geval wel goed!
ah-brownietaart-1
Zondag 27 november
Het was best een fijn dagje vandaag.
Vanmorgen heb ik even geblogd en verder gewoon lekker rustig aangedaan.
We aten gepaneerde kip met krieltjes uit de oven en boontjes.
2016-wk47-zo

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren