Lichtgebonden preisoep met lente ui en mosterd

Een lekker soepje gaat er altijd wel in!
Met deze preisoep zet je heel makkelijk een bijzonder soepje op tafel.
Door de mosterd en witte wijn smaakt deze soep extra bijzonder. Heerlijk als voorgerecht of lunch, maar hij kan ook heel goed als hoofdmaaltijd met een lekker knapperig broodje erbij.
Ik serveer hem graag met ham reepjes, maar voor een vegetarische variant kun je die natuurlijk gewoon weglaten.
soep met prei en lente ui 3
Als je me al wat langer volgt weet je waarschijnlijk wel dat ik graag gerechten kook die ik kan invriezen voor een volgende keer. Er wordt hier regelmatig uit de vriezer gegeten!
Deze soep is daarvoor prima geschikt.
Dus…. maak een grote pan soep, vries hem in porties in en je zet de volgende keer moeiteloos een lekker soepje op tafel!
soep met prei en lente ui 4

Lichtgebonden preisoep met lente ui en mosterd
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 2 preien, in ringen
  • 5 lente uitjes, in ringetjes
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 25 gram bloem
  • 1 liter groentebouillon (van 3 tabletten)
  • 100 ml witte wijn
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 4 plakjes ham, in reepjes (voor garnering)
Bereiden:
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een (soep)pan
  2. Houd wat ringetjes lente ui achter voor garnering
  3. Bak de prei, lente ui en knoflook tot de prei zacht begint te worden
  4. Voeg de bloem toe en roer even snel door elkaar
  5. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en roer telkens goed door
  6. Voeg de witte wijn toe en laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken
  7. Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer of in de blender
  8. Roer de mosterd door de soep en garneer met de achtergehouden ringetjes lente ui en hamreepjes

lichtgebonden preisoep met lente ui 2