Lente quiche met geitenkaas en courgette

Met Pasen hadden mijn schoonouders een quiche met courgette en geitenkaas. Een super lekkere combi, die ik ook graag zelf een keer wilde maken en delen met jullie!

Een tijdje geleden heb ik een poging gedaan, maar die poging is niet echt goed gelukt. De smaak was goed, maar het deeg was droog en de vulling te dun. Resultaat: een quiche die op zich goed smaakte, maar waar de helft van de vulling al uitgelopen was voor hij uit de oven kwam. Niet blogwaardig dus.

2016wk14 do
Poging één… Lekker, maar mislukt!

Vorige week deed ik een tweede poging en dat ging gelukkig een stuk beter!
Om het mezelf een beetje makkelijker te maken heb ik deze keer koelvers deeg voor hartige taart gebruikt. Niet erg culinair, maar wel makkelijk en effectief!
De verhouding van de ingrediënten van de vulling heb ik ook een beetje aangepast en nu is de quiche perfect gelukt!

Lente quiche met courgette en geitenkaas 3 Lente quiche met courgette en geitenkaas 2 Lente quiche met courgette en geitenkaas 4

Lente quiche met geitenkaas en courgette
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 8 personen
Ingrediënten:
  • 1 pak koelvers deeg voor hartige taart
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 2 lente uitjes
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 250 ml room
  • 100 ml melk
  • 5 eieren
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel uienpoeder
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van een grote springvorm met bakpapier
  2. Bekleed de springvorm met het taartdeeg en prik met een vork gaatjes in de taartbodem
  3. Snijd de courgette in dunne, halve plakjes, de paprika in dunne repen en de lente ui in ringetjes
  4. Verdeel de gesneden groenten over de taartbodem
  5. Verkruimel de geitenkaas en verdeel over de groenten
  6. Meng de room, melk en de eieren goed door elkaar met een garde
  7. Voeg de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en uienpoeder toe aan het eimengsel en giet over de groenten
  8. Zet de quiche in de oven en laat in 40-50 minuten gaar bakken
  9. Laat de quiche tien minuten afkoelen voor je hem aansnijdt

Lente quiche met courgette en geitenkaas 5

2 gedachten over “Lente quiche met geitenkaas en courgette”

    1. Hoi Chananja,

      Wat leuk dat je de quiche gaat maken!
      Ik heb een vorm van 26 cm gebruikt.
      Laat je weten of hij lekker was?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *