Lekker snel: stokbroodje onder de grill

Stokbrood van een dag oud niet lekker meer? Wel als je er een grill stokje van maakt!

Als ik stokbrood koop, haal ik eigenlijk altijd teveel. En dus hou ik altijd minstens een half stokbrood over.
Stokbrood is de tweede dag gewoon een stuk minder lekker. Hoewel de eendjes bij ons in de buurt best blij waren met onze oude stokbroden, vond ik het toch zonde om ze niet zelf op te eten.
Deze grill stokjes zijn een lekkere en makkelijke manier om je oude stokbrood op te maken. Een paar minuten onder de grill en je hebt een lekkere warme snack of lunch.
Natuurlijk kan je ook prima vers stokbrood gebruiken!

Je kan er alles op doen wat je lekker vindt!
Lekkere combi’s zijn bijvoorbeeld:

Ham-kaas-ananas
Pesto-rauwe ham-brie
Salami-kaas-oregano
Kruidenboter-tomaat-mozzarella
Feta-pijnboompitjes-zongedroogde tomaatjes

Lekker snel Stokbroodje onder de grill 3 Lekker snel Stokbroodje onder de grill

Lekker snel: stokbroodje onder de grill
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 stokbroodjes
Ingrediënten:
  • 1 stokbrood
  • (kruiden)boter
  • 4 plakken ham
  • ½ rode ui, in dunne ringen
  • 8 plakjes kaas
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
Bereiden:
  1. Verwarm de grill voor op 200 graden
  2. Snijd het stokbrood in de lengte door en besmeer elke helft met de boter
  3. Leg beleg het stokbrood met de ham
  4. Verdeel de ui ringen over de ham en bedek de ui met de plakjes kaas
  5. Strooi de kruiden erover
  6. Schuif de stokbroodjes onder de grill en laat ca. 3-5 minuten bakken tot de kaas gesmolten is

Lekker snel Stokbroodje onder de grill 2