Lekker lunchen! Gevulde avocado met tonijnsalade

Avocado en tonijn is een super combi!
Deze gevulde avocado is zo klaar en nog gezond ook.

Zo nu en dan maak ik tonijnsalade. Meestal met mayonaise en voor op een broodje.
Deze keer wilde ik een iets gezondere variant maken. De mayo heb ik vervangen door crème fraîche en het broodje door avocado. Het resultaat was dit super lekkere en gezonde lunchgerechtje dat in minder dan tien minuten klaar is!

Gevulde avocado is ook erg lekker als voorgerecht. Gebruik dan een halve avocado per persoon.

Tip: Lunch je op je werk? Neem dan de tonijnsalade apart mee in een bakje. Als je gaat lunchen kan je de avocado gewoon uitlepelen en het vruchtvlees bij de tonijnsalade doen.

Gevulde avocado met tonijnsalade 1 Gevulde avocado met tonijnsalade U

Lekker lunchen: gevulde avocado met tonijnsalade
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2 personen
Ingrediënten:
  • 1 klein blikje tonijn (150 gram)
  • 1 ½ eetlepel crème fraîche
  • ½ theelepel worcestersaus
  • ½ rood uitje, gesnipperd
  • 1 flinke theelepel kappertjes
  • 2 eetrijpe avocado’s
Bereiden:
  1. Meng de tonijn met de crème fraîche, worcestersaus, ui en kappertjes door elkaar
  2. Breng de tonijnsalade op smaak met peper en zout
  3. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit
  4. Gebruik een eetlepel om voorzichtig het vruchtvlees los te maken van de schil
  5. Vul de avocado’s met de tonijnsalade

Gevulde avocado met tonijnsalade 2

Een gedachte over “Lekker lunchen! Gevulde avocado met tonijnsalade”

  1. Wauw wat een goeie tip zeg! Laatst gaan eten in een restaurant en als voorgerecht iets met avocado gekregen, was heerlijk dus ik was op zoek naar tips.. Dit ga ik van de week eens proberen!

Reacties zijn gesloten.