Kruidige herfstcake

Oké, oké… wat het weer betreft is de herfst absoluut niet mijn favoriete seizoen. Maar als het om eten en koken gaat heb ik echt geen problemen met de herfst hoor!
Neem nou deze herfstcake… daar is toch niks mis mee?

Het recept voor deze kruidige herfstcake is eigenlijk heel simpel. Ik heb gewoon een basisrecept voor cake gebruikt en daar specerijen aan toegevoegd. Zo krijgt de cake een lekker herfstig tintje.  De topping maakt het geheel mooi af.
Zorg wel dat je cake helemaal is afgekoeld voor je de topping erop doet. De crème gaat smelten als de cake nog warm is.

Kruidige herfstcake 5 Kruidige herfstcake 6 Kruidige herfstcake 4 Kruidige herfstcake 3
Voor de cake:
250 gram suiker
250 zachte boter
250 gram zelfrijzend bakmeel
5 eieren
1 eetlepel kaneelpoeder
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel 5-kruidenpoeder
mespuntje nootmuskaat
mespuntje kruidnagelpoeder

Verwarm de oven voor op 165 graden
Mix in een beslagkom de suiker met de boter tot een romig mengsel
Voeg één voor één de eieren toe en mix telkens tot het ei is opgenomen
Zeef het zelfrijzend bakmeel en de specerijen door het eiermengsel en mix goed door elkaar tot een glad beslag
Vet een springvorm in en bestuif met een beetje bloem
Doe het beslag in de springvorm en laat de cake in ca. 60 minuten gaar worden in het midden van de oven. De cake is gaar als een houten satéprikker er schoon uitkomt.
Laat de cake goed afkoelen voor je hem met de topping bestrijkt.

Voor de topping:
100 gram roomkaas
100 gram boter
75 gram poedersuiker
75 gram gehakte noten (ik gebruikte pistachenoten, hazelnoten en walnoten)

Mix de roomkaas met de boter tot een romig mengsel
Voeg de poedersuiker toe en mix op de lage stand goed door elkaar
Bestrijk de (goed afgekoelde) cake met de crème en bestrooi met de gehakte noten

Kruidige herfstcake 2

3 gedachten over “Kruidige herfstcake”

Reacties zijn gesloten.