Krieltjes uit de oven met knoflook en rozemarijn

Met deze krieltjes uit de oven zet je met heel weinig moeite een indrukwekkend bijgerecht op tafel!

Dit is een perfect bijgerecht voor een etentje of kerstdiner.
Nog geen vijf minuten voorbereiding en de oven doet de rest van het werk voor je!
Terwijl de krieltjes in de oven staan kan jij je bezighouden met de bereiding van de rest van het diner of met het vermaken van je gasten!

De ongepelde knoflookteentjes geven de krieltjes een subtiele knoflooksmaak en door de rozemarijn smaken de aardappeltjes nog lekkerder en ruikt het hele huis heerlijk!
Normaal gesproken zou je een knoflookteentje waarschijnlijk niet zo willen eten, maar door het roosteren in de oven verdwijnt de scherpe smaak en worden de teentjes juist lekker zacht en zoet van smaak.

Krieltjes uit de oven met knoflook en rozemarijn
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-6
Ingrediënten:
  • 2 zakken krieltjes à 600 gram
  • 8 ongepelde teentjes knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zeezout
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Doe de krieltjes in een ovenschaal en bestrooi met peper en flink wat zeezout
  3. Voeg de olijfolie toe en schep om tot alle aardappeltjes bedekt zijn
  4. Verdeel de knoflooktenen over de aardappels
  5. Steek de takjes rozemarijn tussen de aardappels
  6. Laat de aardappels in de oven in ca. 1 uur goudbruin en krokant bakken
  7. Schep ze halverwege even om

Krieltjes uit de oven2

Een gedachte over “Krieltjes uit de oven met knoflook en rozemarijn”

  1. tip als je minder vet wilt gebruiken:
    De aardappeltjes in een plastic zakje doen en er dan 1 eetlepel olie bij doen. Je “kneed” dan door de zak heen de olie over alle aardappeltje en het resultaat is super.
    Ik doe dit ook zo bij (roseval) aardappels in de schil.

Reacties zijn gesloten.