Kookboekrecept: Cannelloni met spinazie en ricotta uit ‘Lukt altijd!’

Ik hou echt van simpele gerechten die snel op tafel staan.
Vorige week kreeg ik het boek ‘Lukt Altijd’ in de bus. Hierin staan 200 lekkere recepten die makkelijk op tafel te zetten zijn.

Qua variatie zit het wel goed met dit boek.
Pasta, pizza, vis, vlees, gevogelte, hartige taarten, ovenschotels, soep en snacks… Het staat er allemaal in. En dan heb ik het nog niet eens over de heerlijke dessert recepten en de mooie foto’s! 🙂

De recepten in het boek zijn allemaal makkelijk te maken met alledaagse ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kunt vinden.
Dus ben je (nog) geen keukenprinses maar wil je wel lekker koken?  Dan is dit boek echt iets voor jou!

Als voorproefje mocht ik alvast een lekker recept uit het boek met jullie delen.
Deze cannelloni kan je ook extra makkelijk maken door ontdooide diepvriesspinazie te gebruiken in plaats van verse spinazie.

Cannelloni met spinazie en ricotta

Kookboekrecept: Cannelloni met spinazie en ricotta uit 'Lukt altijd'
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6 personen
Ingrediënten:
  • 1 pak cannelloni
  • 100 gram gehakte spinazie
  • 250 ricotta
  • 100 geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 ml tomaten passata of gezeefde tomaten
  • 100 ml room
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Meng de ricotta met de spinazie en de Parmezaanse kaas en breng op smaak met zout en peper
  3. Vul de cannelloni met het spinaziemengsel en leg ze in een ovenschaal
  4. Meng de passata met de room en giet het mengsel over de cannelloni
  5. Zet de schaal in de oven en bak de cannelloni in ca. 45 minuten gaar


Het boek ‘Lukt Altijd!’ is voor €24,99 te bestellen op Bol.com.

Bewaren

3 gedachten over “Kookboekrecept: Cannelloni met spinazie en ricotta uit ‘Lukt altijd!’”

  1. Heerlijk gerecht! Alleen niet voor 6 personen! Met zijn 3e net van kunnen eten!

  2. Heerlijk, ga het zeker binnenkort maken.
    Nog makkelijker is het om verse lasagne bladen te gebruiken en op te rollen ipv het vullen van connelloni pijpjes.

    1. Goede tip inderdaad!
      De vulling in lasagnebladen rollen zal vast een hoop geklieder schelen!
      Dankjewel voor het delen!

Reacties zijn gesloten.